Torna Xiscnèfils amb una programació de pel·lícules nacionals i internacionals

'Coup de chance' (Cop de sort), de Woody Allen, serà el primer film que projectarà Xiscnèfils aquest 2024

Després de l'aturada durant les festes de Nadal, Xiscnèfils, el cineclub de Cerdanyola del Vallès, torna amb més força que mai i ha anunciat la programació de les pel·lícules de les properes setmanes, entre les quals hi ha films destacats del panorama tant nacional com internacional, sempre amb versió original i subtitulades. Totes les projeccions tindran lloc a les 20.30 h i el preu de l'entrada és de 5 €, tot i que hi ha rebaixes pels socis i socies (3 €) i les persones jubilades (4 €).

La XISC va néixer l'any 1992 amb la voluntat de ser un punt de trobada de persones amb inquietuds socials i culturals. Des del primer moment va impulsar preferentment dos eixos principals d’actuació: l’organització de cicles de cinema de qualitat, en moltes ocasions vinculats amb esdeveniments de reflexió a la ciutat com el Dia de les Dones o els Drets Humans i amb celebració de fòrums de debat, i la celebració de sopars-xerrada sobre temes d’interès.

Aquest dijous 18 de gener tindrà lloc al Teatre Ateneu de Cerdanyola el primer passi del 2024 amb la pel·lícula 'Coup de chance' (Cop de sort) de Woody Allen. Un film que retrata l'alta burgesia parisina a través de la història d'amor de la Fanny i el Jean, un matrimoni aparentment ideal: tots dos són professionals consumats, viuen en un preciós apartament en un exclusiu barri de París i semblen tan enamorats com quan es van conèixer. Però, tot es comença a torçar quan la Fanny es creua accidentalment amb l'Alain, un antic company d'institut, i cau rendida als seus peus. 

 

Les properes setmanes

 

Dijous 25 de gener

'Alma viva', Cristèle Alves Meira, 2022 Portugal

'Alma viva' narra la història de la petita Salomé, que com cada estiu torna de vacances al seu poble familiar enclavat a les muntanyes portugueses. Allí gaudeix amb les tietes i cosins d'un ambient alegre i festiu, fins que es produeix de manera inesperada la mort de la seva adorada àvia, amb la qual tenia una gran connexió. Mentre els adults es dediquen a barallar-se entre ells i amb la gent del poble abans de l'enterrament, Salomé comença a sentir-se perseguida per l'esperit dels ancestres.

 

Dijous 1 de febrer

'Past lives' (Vides passades), Celine Song, 2023 EUA

'Past Lives' es tracta d'una història d'amor trencada en tres períodes, amb el·lipsis de 12 anys entre cadascuna. La Nora y el Hae Sung, són dos amics de la infància amb una forta connexió, que es van separar quan la família de Nora va emigrar des de Corea del Sud al Canadà. Molts anys després, quan la Nora està estudiant teatre a Nova York, s'acaben retrobant i passaran junts una setmana que els enfrontarà a l'amor, al destí i a les eleccions que componen una vida.

 

Dijous 8 de febrer

'Creatura', Elena Martín, 2023

'Creatura' aborda la narrativa del cos femení i el desig sexual com a estigma. Després de mudar-se amb la seva parella a una nova llar, Mila s'adona de la seva pèrdua de desig sexual i comença un viatge en el qual revisita experiències de la seva infància i adolescència amb l'esperança de reconciliar-se amb el seu propi cos. Una pel·lícula poderosa, arriscada, tremendament física i sensorial. 

 

Dijous 15 de febrer

'El maestro que prometió el mar', Patricia Font, 2023

‘El maestro que prometió el mar’ és un el relat de la preguerra, a través de la mirada de l'Ariadna, quan descobreix que el seu avi busca des de fa temps les restes del seu pare, desaparegut a la Guerra Civil. Decidida a ajudar-ho, viatja a Burgos, on estan exhumant una fossa comuna, i durant la seva estada allà coneixerà la història d'Antoni Benaiges, un jove mestre de Tarragona que abans de la guerra va ser professor del seu avi. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.