El clàssic de Beckett 'Final de Partida' tanca la cartellera de renom de l'Ateneu

L'obra interpretada per Jordi Bosch i Jordi Boixaderas es representa el divendres 27 de maig a les 20 h

El Teatre Ateneu acull el divendres 27 de maig a les 20 h l'obra Final de Partida, una tragicomèdia ambientada després de la Segona Guerra Mundial sobre quatre personatges que estan confinats en un espai tancat amb només dues finestres que connecten amb l’exterior: un entorn totalment devastat.

Es tracta de l'última obra de la temporada de la cartellera d'artistes de renom, dirigida per Sergi Belbel i interpretada per Jordi Bosch i Jordi Boixaderas. L'obra es va estrenar l'any passat al Festival Temporada Alta. Les entrades estan a la venda al web de l'Ajuntament amb un preu de 22 €, 18 € l'anticipada i 12 € joves estudiants i pensionistes.

Dos mons, dues realitats

La història la protagonitzen un vell cec, Hamm, i el seu servent, Clov; el primer no pot romandre dempeus i el segon és coix i hiperactiu i no pot asseure's. Tancats com estan, no fan altra cosa que discutir diàriament. Els acompanyen Nagg i Nell, vells progenitors de Hamm, que viuen dins de dos cubells d'escombraries.

L'obra retrata dos mons confrontats de la realitat: una part petita, però autoritària i poderosa que assisteix cega, immòbil i impassible a l'aniquilació de tot plegat, mentre l'altra part, els servents, encara accepten la situació. Però al final un raig d'esperança farà un gir als fets que sorprendrà el públic.

Un clàssic reinterpretat

El director Sergi Belbel s'ha basat en el clàssic del teatre de l’absurd de Beckett, publicat el 1957. L'obra ha adquirit recentment un nou significat a partir de l’experiència viscuda amb la Covid-19 i conflictes bèl·lics com la guerra a Ucraïna. Les històries del confinament, de l’angoixa i la desesperació han fet que l’obra agafi una dimensió molt diferent i actual. Jordi Bosch i Jordi Boixaderas repeteixen en aquesta versió els papers que ja van interpretar el 2005 en una adaptació de la mateixa obra, dirigida per Rosa Novell.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.