Comencen les activitats de la passada dels Tres Tombs

La passada dels Tres Tombs es farà el diumenge 15 de gener

El diumenge 15 de gener es tornarà a celebrar la passada dels Tres Tombs a Cerdanyola del Vallès. Les activitats organitzades pels Arriers i Arrieres de Sant Antoni Abat de Cerdanyola comencen aquest divendres 13 amb la rebuda de la banera infantil al Col·legi Monserrat.

 

Tres dies d'activitats

El secretari de l'Associació d'Arriers de Cerdanyola, Jordi Garsaball, va presentar la nova edició dels Tres Tombs i la revista anual que l'entitat edita per explicar el programa d'activitats i aspectes de la tradició de Sant Antoni a Cerdanyola i arreu. Enguany, les activitats començaran el divendres 13 amb la rebuda de la banera infantil al Col·legi Monserrat a partir de les 15.30 h.

El dissabte 14 es farà una mostra de jocs i esports tradicionals (d'11 a 14 h a la plaça Sant Ramon), un tast de bitlles catalanes amb el Club de Bitlles Cerdanyola (11 h a la plaça de Sant Ramon) i un taller de guarnir carros amb flors i verd (11.30 h a la plaça Sant Ramon).

Ja diumenge 15, la jornada s'obrirà amb la matinal dels Trabucaires de Cerdanyola i el lluïment dels joves Diables a la plaça de l'Abat Oliba i als carrers Sant Martí i Sant Ramon (a les 8.30 h), amb i la concentració de la comitiva a casa del banderer i es farà camí fins a l'església (9 h a Cal Pintxo). A les 9.30 h començarà la missa solemne amb la cantada de la Coral Collserola a l'església de Sant Martí, i tot seguit es farà el ball de Sant Antoni a càrrec de l'Esbart Dansaire Sant Marçal.

En paral·lel, de 9 a 12 h es farà la concentració de cavalleries, carros i carruatges al carrer dels Artesans. L'inici de la passada de Sant Antoni Abat serà a les 12 h des del Parc Tecnològic i passarà pel centre de la ciutat fins al carrer de Lluís Companys, on es farà la benedicció dels animals.

Mapa de la passada dels Tres Tombs d'aquest 2023.

Mapa de la passada dels Tres Tombs d'aquest 2023. 

 

Nous banderers

El 3 de gener es va efectuar el pas de banderes entre la banderera i els cordinistes del 2022, i els nous membres d'aquest any. Enguany han agafat el testimoni Xavier Pla Rivases, Judit Pla Rivases i Mario Idáñez Rico, del bar cerdanyolenc Cal Pintxo.

En aquesta edició dels Tres Tombs, els banderers infantils seran tres alumnes de 6è de Primària del Col·legi Montserrat: Laura Coronado, Arnau Álvarez i Laura Jané. Les banderes infantils passen d'escola a escola en cada entrega de la passada dels Tres Tombs.

Concurs de fotografia

L'Agrupació Foto-Cine Cerdanyola-Ripollet (AFOCER) impulsa, de la mà dels Arriers i Arrieres de Cerdanyola, el primer Concurs d'Instagram FESTA DELS 3 TOMBS 2023 a Cerdanyola del Vallès. El concurs començarà amb les activitats de la festa de Sant Antoni Abat el 15 de gener i finalitzarà el 22 de gener.

El concurs és obert a tothom i els participants poden guanyar una estada de cap de setmana per dues persones, valorada en uns 100 euros. Es pot participar en el concurs amb un màxim de 10 fotografies per autor/a, amb l’etiqueta #arriers23_afocer i fent esment o títol @afocer als comentaris.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.