Presentació del còmic 'SintomatoLÓGICA': una eina terapèutica

El Servei de Rehabilitació Comunitària de Cerdanyola presenta el còmic 'SintomatoLÓGICA', fruit de les vivències de les persones ateses

El Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC) de Cerdanyola del Vallès presenta el còmic SintomatoLÓGICA dimecres 27 d’octubre a les 19 h a la Biblioteca Central. L’acte és gratuït i acollirà una taula rodona en què el grup impulsor del projecte explicarà com ha estat el procés de creació i quins són els objectius d’aquesta novel·la gràfica.

L’interès pel món del còmic al Servei de Rehabilitació Comunitària va sorgir arran de visitar l’espai COMIC CON, un lloc de trobada mensual on compartir experiències i lectura. Les persones usuàries hi assisteixen per trobar noves vies d'exploració; fruit d’aquesta necessitat, sorgeix la iniciativa d’elaborar un còmic propi a partir de les vivències de les persones ateses, que han participat de manera activa en totes les etapes creatives. 

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu utilitza el recurs literari del còmic amb fins terapèutics des de fa anys, amb l’objectiu d’esdevenir un nou canal de comunicació i expressió. I és que aquest recurs literari ha esdevingut un mitjà valuós per a la promoció de la salut i per narrar les nostres vides, d’una manera creativa i pròxima. 

Presentació amb el dibuixant Abel Carrasco

A la taula rodona de dimecres 27 d’octubre a la Biblioteca Central s’exposaran, entre altres qüestions, els reptes de SintomatoLÓGICA: ser una ajuda per a aquelles persones que se sentin perdudes, remoure consciències i sensibilitzar, sobretot els més joves, respecte als problemes de salut mental. 

Cartell de l'acte de presentació del còmic

Cartell de l'acte de presentació del còmic

A l’acte hi participarà el grup impulsor del projecte, format per Sadurní GarcíaEmilio CalderónMiguel Àngel DelgadoXavier Palau i Juande RodríguezToni Boix, responsable del Servei d’Atenció Espiritual i Religiosa del Parc Sanitari Sant Joan de Déu i expert en còmic; i Abel Carrasco, reconegut historietista sabadellenc que ha participat voluntàriament en aquest projecte, assessorant gràficament, orientant i guiant el grup. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.