La companyia cerdanyolenca Titzina Teatre estrena 'Búho' al Teatre Ateneu

L'estrena de 'Búho' serà els dies 11 i 12 d'octubre

El Teatre Ateneu acollirà l'estrena mundial de la nova obra de la companyia cerdanyolenca Titzina Teatre, titulada Búho. Pako Merino i Diego Lorca s'endinsaran en el subsol de la memòria en un muntatge que dona protagonisme als efectes visuals i a les vivències personals del protagonista. L'obra s'estrenarà els dies 11 i 12 d'octubre i les entrades ja es poden comprar al web Fila12

Més info: Titzina Teatre: "Donem forma a les experiències per explicar una història"

A Búho, Lorca i Merino presenten el Pablo, un antropòleg forense especialitzat en jaciments paleolítics que pateix un ictus que li provoca una amnèsia greu. L'obra mostra una recerca interior per la seva memòria, els seus records, en definitiva la seva identitat. "L'obra presenta un llenguatge físic i visual", ha detallat el cerdanyolenc Diego Lorca durant la presentació de l'estrena, aquest divendres 23 de setembre. 

Aquest teatre físic el recuperen de la seva etapa formativa a École Internacionale Jaques Lecoq de París, on es van conèixer els dos actors. Pako Merino és de Santander i Diego Lorca de Cerdanyola, on van decidir fundar la companyia Titzina Teatre. Búho serà la seva sisena obra, ja que treballen amb cicles de quatre anys. Primer fan l'estrena rigorosa a Cerdanyola i després fan una gira que el 2023 els portarà a diferents punts d'Espanya i de Sud-amèrica

"Búho és fruit d'un procés llarg d'investigació", ha assegurat Pako Merino. Durant la roda de premsa, els actors i directors de Titzina han explicat el minuciós treball de recerca que han fet per escriure i portar a escena aquesta història. Merino i Lorca es van interessar pel món del subsol durant la pandèmia i han passat dos anys documentant-se i apropant-se a col·lectius pròxims a aquests espais. Entre altres, han passat temps amb la Unitat de Subsòl dels Mossos d'Esquadra i han conegut l'espeleologia amb especialistes a coves de Cantabria. A més a més, destaquen que també han conegut el funcionament de l'amnesia i la memòria amb l'equip de neuropsicologia de l'Institut Guttman.

La roda de premsa també ha comptat amb la participació de l'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, qui ha agrait la invitació i ha expressat l'interés per la temàtica de l'obra. Pako Merino i Diego Lorca han destacat la bona entesa entre la companyia i la ciutat, i s'han mostrat entusiasmats per la pre-estrena que faran en exclusiva davant estudiants dels instituts de Cerdanyola durant els pròxims dies. 

Pako Merino, l'alcalde Carlos Cordón i Diego Lorca al Teatre Ateneu. FOTO: Mónica GM

Pako Merino, l'alcalde Carlos Cordón i Diego Lorca al Teatre Ateneu. FOTO: Mónica GM

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.