El Concert al Castell de l'AMCV torna aquest divendres en l'edició especial dels 20 anys

En el concert de l'1 de juliol a partir de les 22 h es repescaran temes de musicals, Disney, cinema, l'òpera o la música llatina, entre d'altres

El Concert al Castell de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV) viurà una de les edicions més especials aquest divendres 1 de juliol a les 22 h. L'entitat celebra els 20 anys del concert anual al Castell de Sant Marçal amb un espectacle que recollirà peces musicals que l'AMCV ha tocat en les últimes dues dècades.

Cartells del Concert al Castell d'aquest 2022. FOTO: Mónica GM

Cartells del Concert al Castell d'aquest 2022. FOTO: Mónica GM


Enguany, el concert se celebrarà sense restriccions per la pandèmia -tornaran els Food Trucks. Començarà a les 22 h, tot i que s'obriran portes a les 20 h per donar temps a què el públic visiti el jardí del Castell de Sant Marçal. L'Agrupació donarà així el tret de sortida a la temporada d'estiu a la ciutat.

Un Castell de Castells

Aquest serà el Concert al Castell amb més varietat d'estils que ha sonat al Castell de Sant Marçal. Així ho va confirmar la presidenta de l'AMCV, Laia Seró, durant la roda de premsa de presentació del concert de dimarts 31 de maig als jardins de Ca n'Ortadó. Durant la vetllada es podran tornar a escoltar peces que van ser protagonistes dels Concerts al Castells dedicats als musicals, Disney, el cinema, l'òpera o la música llatina, entre d'altres. "L'1 de juliol construirem memòria col·lectiva a través de la música", va afirmar Seró fent referència als records que la gent de Cerdanyola ha creat a través dels concerts de l'AMCV al Castell.

Raúl Lacilla, director de la Banda de l'AMCV: "Ha estat una feinada triar el repertori del Concert al Castell, però ha sigut un procés molt participatiu amb la col·laboració dels músics"

L'Agrupació viu aquest aniversari amb nostàlgia i la il·lusió, també per poder comptar amb el director de la Banda, Raúl Lacilla, en el seu primer Concert al Castell. El director va ser baixa d'última hora al Concert al Castell del 2021 per ser contacte estret d'un positiu de Covid-19. Enguany espera que no sorgeixi cap imprevist. "Ha estat una feinada triar el repertori, però ha sigut un procés molt participatiu amb la col·laboració dels músics", ha explicat Lacilla, qui ha assegurat que el repertori inclou tots els estils que ha tocat la Banda.

Repertori ambiciós

Per la seva banda, el director de la Coral, Manel Cubeles, va assenyalar que han fet una "tria de repertori ambiciosa" destacant que algunes de les peces les interpretaran per primera vegada perquè quan es va fer el primer Castell, la Coral no existia. Cubeles ha desvetllat una de les peces que interpretaran conjuntament amb la Banda: Les Danses Polovtsianes de l'òpera El príncep Ígor i escrites per Aleksandr Borodín. La Banda va tocar aquest tema en el primer Castell l'any 2002.

Presentació del Concert al Castell 2022 de l'AMCV. FOTO: Mónica GM

Presentació del Concert al Castell 2022 de l'AMCV. FOTO: Mónica GM

 

20 anys de reptes

"Aquests 20 anys demostren que des de l'associacionisme musical es poden fer grans coses", va dir la presidenta de l'entitat fent balanç de dues dècades fent el concert al Castell de Sant Marçal. Laia Seró també va posar el focus en la voluntat d'actuar com una formació professional malgrat fer-ho des de l'amateurisme. "Cada vegada assumim reptes més grans", va assenyalar Seró fent una mirada al futur i afegint que un dels objectius de l'entitat és captar músics a la Banda i cantaires a la Coral.

Laia Seró, presidenta de l'AMCV: "Aquests 20 anys del Concert al Castell demostren que des de l'associacionisme musical es poden fer grans coses"

Des de l'Ajuntament, el regidor de Cultura, Oscar Pons, va destacat "l'espectacularitat" del concert i ha reconegut que calen més espais perquè l'Agrupació i altres entitats culturals puguin assajar. L'AMCV assaja a les instal·lacions del Col·legi Montserrat i l'Institut Gorgs. El regidor ha assegurat que està treballant per millorar l'Ateneu i crear un nou espai i que voldria poder accelerar el procés. L'alcalde de la ciutat, Carlos Cordón, va destacar el "privilegi per a la ciutat que suposa comptar amb entitats amb aquesta capacitat de regenerar-se". 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.