El Concert al Castell completa un viatge pels mons dels videojocs

Aquest divendres 30 de juny, l'AMCV ha ofert el concert 'Un Castell de videojocs'

El Castell de Sant Marçal s'ha endinsat en el món dels videojocs de la mà de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV). Aquest divendres 30 de juny, el Concert al Castell titulat Un Castell de videojocs ha portat els sons de dècades de jocs i videoconsoles als jardins de l'emblemàtic castell cerdanyolencs. 

Completant nivells

Amb Raúl Lacilla dirigint la banda, i Manel Cubeles la coral, l'espectacle ha arrencat amb la música principal del videojoc Halo i, tot seguit, Oscar Castellví ha pujat a l'escenari per conduir el concert d'una forma diferent. De cop i volta, una veu en off ha interromput el seu discurs per introduir el presentador dins d'un joc, que seria el fil conductor de l'espectacle.

Els reconeixibles sons dels jocs de la videoconsola Wii han tret somriures al públic més jove, que segurament, de petits, van experimentar amb una de les primeres consoles que captaven el moviment del jugador. Després ha arribat la intensitat de Nihilumbra, el videojoc amb segell cerdanyolenc. Kevin Cerdà és de Cerdanyola i va ser saxofonista de l'AMCV.

Concert al Castell 2023. FOTO: Mónica GM

Concert al Castell 2023. FOTO: Mónica GMI d'aquesta intensitat i viatge del protagonista de Nihilumbra, transformada en música per Àlvaro Lafuente, als mons de Final Fantasy amb One-winged angel, de Nobuo Uematsu.Completant nivells i descobrint històries, la primera part del concert s'ha tancat amb Kingdom Hearts Overture (Yoko Shimomura), de Kingdom Hearts, i The Legend of Zelda, composta per Haim Saban I Shuki Levy.

De Super Mario Bros a Pokemon

La segona part s'ha obert amb un dels videojocs més clàssics: Super Mario Bros. La música creada per Koji Kondo ha posat el to animat i més divertit a la vetllada al Castell de Sant Marçal. També ha sonat el jazz de Carnival Kerfuffle, de Cuphead, així com la banda sonora del videojoc Skyrim, que ha anat de l'èpica a la delicadesa comptant amb les veus de la coral.

Concert al Castell 2023. FOTO: Mónica GM

Concert al Castell 2023. FOTO: Mónica GMTres moments destacats de la recta final del concert han estat el medley de videojocs mítics, una generació representada entre els músics de l'Agrupació. I després, un altre compositor relacionat amb l'AMCV. Gerard Pastor, exdirector de la banda,és el compostor de The turtle game, un joc que forma part del Cube Oceanarium Discovery Park de Hong Kong.

A més a més, ha sonat la música d'un altre clàssic: Pokemon. La Pokémon red and blue march (Junichi Masuda) ha traslladat els assistents a aquest món de criatures màgiques i lluites entre el bé i el mal que tanta èpica porten als moments en què, sols o acompanyats, els gamers s'endinsen en aquests mons ficticis. L'espectacle s'ha tancat posant la mirada en la construcció del món amb dues peces de la saga Civilization, estrenada l'any 1991 i en la qual el jugador ha de construir la seva pròpia civilització.

Concert al Castell 2023. FOTO: Mónica GM

Concert al Castell 2023. FOTO: Mónica GM

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.