Ja es coneixen les primeres pel·lícules del Cineclub Xiscnèfils del 2020

'Sorry we Missed You', 'El viatge de Marta', 'La hija de un ladrón', 'El vendedor de tabaco', i 'Parásitos' són les primeres pel·lícules que emetrà el Cineclub Xiscnèfils a l'Ateneu

El Cineclub Xiscnèfils ha presentat la programació de les primeres pel·lícules que es podran visualitzar a l'Ateneu de Cerdanyola durant aquest 2020. 

Les pel·lícules es podran veure cada dijous a les 21.30 h en versió original subtitulada. 

"Sorry We Missed You" 

Programada pel dijous 16 de gener. És una pel·lícula de Ken Loach i explica la vida de Ricky i la seva família. Han estat lluitant per tirar endavant econòmicament des de la crisi de 2008 fins que un dia es presenta una nova oportunitat amb l'aparició d'una furgoneta antiga, que ofereix a la família la possibilitat de crear el seu propi negoci. No obstant això, la tasca no és fàcil i encara que els llaços de la família són molt forts, aviat apareixeran les primeres fissures.

"El viatge de la Marta (staff only)"

Una pel·lícula de Neus Ballús que s'estrenarà a l'Ateneu el dijous 23 de gener. Narra com la Marta, una noia de 17 anys, es troba passant les vacances de Nadal al Senegal, amb el seu pare i el seu germà gran. La fascinació de la Marta per el Khouma, un càmera senegalès que treballa filmant les excursions dels turistes, tensarà la ja conflictiva relació amb el seu pare. Els vídeos del Khouma, un compendi de clixés de postal que filma per satisfer els turistes, seran part de la pel·lícula i ajudaran la Marta a descobrir els mecanismes interns del negoci del turisme. 

 
'El viatge de Marta' FOTO: CCMA

"La Hija de un Ladrón"

Es visualitzarà el dijous 30 de gener. Una pel·lícula de Belén Funes que narra que Sara ha estat sola durant tota la seva vida. Té 22 anys i un bebè, el seu desig és formar una família al costat del seu germà petit i el pare del seu fill. El seu pare, Manuel, després d'anys d'absència i en sortir de la presó, decideix reaparèixer en les seves vides. Sara sap que ell és el principal obstacle en els seus plans i haurà de prendre una decisió difícil: allunyar-ho d'ella i del seu germà.

"El Vendedor de Tabaco" 

Programada el dijous 6 de febrer. En aquesta pel·lícula Nikolaus Leytner mostra una Viena durant la unió d'Àustria i l'Alemanya nazi. Un noi de disset anys és aprenent d'un venedor de tabac, entre els clients del qual està el mèdic neuròleg i pare de la psicoanàlisi Sigmund Freud.

"Parásitos"

Una pel·lícula de Bong Joon-ho que arriba a l'Ateneu el dijous 13 de febrer. Tant Gi Taek com la seva família estan sense treball. Quan el seu fill major, Gi Woo, comença a fer classes particulars a casa de Park, les dues famílies, que tenen molt en comú malgrat pertànyer a dos mons totalment diferents, comencen una interrelació de resultats imprevisibles.