El Contrapregó dels Diables critica la Festa Major i les decisions del govern local

Els Diables van fer el seu tradicional contrapregó des del balcó de l'Ajuntament

 

El Joves Diables de Cerdanyola van encendre la nit cerdanyolenca amb el Correfoc i amb un contrapregó carregat de crítica a la proposta de Festa Major feta pel govern local. El dissabte 30 d'abril van pujar al balcó de l'Ajuntament per fer el seu tradicional discurs satíric i crític, enguany també donant veu a les reivindicacions feministes.

Crítica al govern local

"Ai, Carlos! Aquest any has fet la Festa Major al teu gust, pensant que tots érem uns peleles. I al final el resultat és més cutre que els pallassos de la tele". Així va començar el contrapregó dels Joves Diables, que apuntava directament a l'organització de la Festa Major per part de l'Ajuntament. Des del balcó del consistori van afirmar: "Quina merda de festa major", acusant el govern local del PSC de voler sumar punts per repetir l'alcaldia.

A més a més, els Diables van denunciar que el govern està deixant de banda les entitats locals: "Les nostres previsions s'estan complint, i no us estranyi que les entitats anem morint. Us importa una merda les entitats, només us importa tenir una gran festa". En la mateixa línia, van demanar més subvencions per tal de tenir "unes entitats en condicions".

Habitatge i feminisme

Per una altra, el contrapregó va criticar la situació de l'habitatge a la ciutat, posant el focus en el jovent: "Si de casa vull marxar, fins als 90 m'hauré d'hipotecar". També va haver-hi espai per a les reivindicacions feministes. El contrapregó es va fer compartint micròfon entre un home i una dona membres de la colla de Diables. "Una nena violada, una dona maltractada. Podem unir forces i acabar amb això d'una vegada", van reivindicar denunciant també la bretxa salarial, la pressió estètic sobre les dones, la cosificació dels cossos i l'assetjament envers les dones.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.