Albert Forns presenta Abans de les cinc som a casa' al Cafè amb Lletres virtual

L'escriptor i periodista presentarà la seva obra guardonada amb el 40è Premi BBVA Sant Joan de Literatura Catalana

L'escriptor, poeta i periodista català Albert Forns presentarà la seva obra "Abans de les cinc som a casa" en una nova sessió virtual del Cafè amb Lletres el 12 de novembre a partir de les 19 h a través del perfil municipal a Instagram. La periodista i guionista Anna Guitart, també acompanyarà Albert Forns en la sessió del Cafè amb lletres.

L'obra, guardonada amb el 40è Premi BBVA Sant Joan de Literatura Catalana, proposa una "aventura fascinant": la recerca, a partir d’uns diaris trobats, de la persona que s’hi amaga al darrere. La trama es basa en una investigació detectivesca que també pot llegir-se com un viatge al passat. 

La història explica com després que un familiar mori, la família es reparteix les coses de valor i contracta una empresa perquè buidi el pis. Les seves pertinences acaben venudes als Encants i, el diumenge següent, un passavolant troba tretze llibretes al mercat de Sant Antoni. Són els diaris d’un barceloní que, des de mitjans dels anys seixanta i durant quinze anys, va deixar constància del seu dia a dia.

 

El comprador de seguida s’adona que és tota una vida, el que recullen aquells quaderns, i entoma el repte majúscul de reconstruir-la. Tan sols té unes notes fugaces que indiquen si aquell dia l’home va anar a la feina, al Liceu o d’excursió a Montserrat, i si va ser a casa abans de les cinc o més tard. De tant en tant, uns noms –Grazia, Monzó, Marina–, uns carrers –Numància, Galileu–, bitllets de tramvia, d’autos de línia, algun viatge per Europa i entrades a cinemes de sessió contínua.

Es tracta de "tota una investigació detectivesca que també pot llegir-se com un viatge al passat i com una reflexió sobre per què escrivim". 

"Abans de les cinc som a casa"