Segueix el cap de setmana d'art virtual a Cerdanyola amb el Dia Internacional dels Museus

El Museu d'Art i el Museu d'Història de Cerdanyola oferiran activitats virtuals entre el 16 i el 18 de maig

El Museu d’Art (MAC) i el Museu d’Història de Cerdanyola se sumen a la celebració del Dia Internacional dels Museus del 2020 amb el lema escollit pel Consell Internacional de Museus: ‘Museus per la igualtat, diversitat i inclusió’. Aquest any, però, davant la situació de pandèmia per la Covid-19, les activitats programades entre el dissabte 16 de maig i el dilluns 18 es faran virtualment

Així, el Museu d'Història de Cerdanyola proposa diverses activitats virtuals que es podran seguir als seus perfils d’Instagram i Facebook per celebrar el Dia Internacional dels Museus. Es tracta d’activitats que ja estaven previstes en la programació del museu i que s’han convertit a format online perquè els veïns i veïnes puguin conèixer i gaudir del patrimoni històric de la ciutat. Algunes de les activitats ja es van dur a terme durant el dia d'ahir, dissabte 16 de maig. 

Els temples de la Vall de Feixes

El dissabte 16 de maig es va publicar un vídeo amb la visita guiada online a dos dels espais patrimonials més singulars del Museu d’Història de Cerdanyola: l’ermita barroca de Santa Maria de les Feixes i l’església romànica de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes. 

Vall de les Feixes

Avui, diumenge 17 de maig, el vídeo que es publicarà serà l’itinerari comentat online per la vall de les Feixes, una petita vall que s'obre a la plana del Vallès i que és un reflex de la llarga història de Cerdanyola. L’itinerari permetrà contemplar la gran riquesa patrimonial d’aquest paratge natural amb masies de diferents tipologies i diversos trams dels aqüeductes que portaven aigua als camps.

Poblat Ibèric de Ca n’Oliver

La darrera de les activitats programades serà el dilluns 18 de maig i es farà en forma de vídeo de la visita guiada online al Poblat Ibèric de Ca n’Oliver amb la seva evolució, els seus carrers i la vida quotidiana dels seus habitants al segle III a.C.

Els de Ca n'Oliver, símbols del poder a la Cultura Ibèrica

El director del Museu, Joan Francès Farré, explica en un vídeo la història d'uns fragments escultòrics zoomorfs conservats al Museu i ho ha relacionat amb els objectes vinculats a l'aristocràcia de Ca n'Oliver. Aquesta activitat s'emmarca en el lema d’enguany ‘Museus per la igualtat, diversitat i inclusió’.

 

 

El Museu d'Art de Cerdanyola (MAC) també proposa diverses activitats sota el lema ‘Museus per la igualtat, diversitat i inclusió’, una temàtica que encaixa amb l’essència del museu. Les activitats es publicaran entre el 16 i 18 de maig als perfils d’InstagramTwitter i Facebook del museu.

Tres nus de Togores

El director del museu, Txema Romero, comentarà en un vídeo una de les obres més destacades de la trajectòria del pintor cerdanyolenc Josep de Togores, que forma part del fons del Museu Nacional d'Art de Catalunya i que està dipositat al Museu d’Art de Cerdanyola.

Les artistes de l’home nu

Es tracta de càpsules "portes obertes online" sobre les obres contemporànies de l'exposició L’Home nu realitzades per dones artistes, que inclouran declaracions de les seves autores. Amb la col·laboració de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona i de la Fundació Abelló de Mollet.

Challenge de recreacions

Tot continuant amb la línia lúdica de les darreres setmanes, el Museu demana a les persones seguidores de les seves xarxes que es fotografiïn recreant algunes peces del museu, o de l'exposició, i les etiquetin amb #artathomechallenge #dim2020 #maccerdanyola

Quizmuseum

I per als seguidors de la col·lecció modernista i noucentista, l'Associació d'Amics del MAC plantejarà algunes preguntes al voltant de la igualtat, la diversitat i la inclusió a partir dels artistes Josep de Togores, Ismael i Ana Maria Smith.

 

El Festival de Curtmetratges "made in Cerdanyola" La Vida és Curta que el Museu d’Art de Cerdanyola organitzava conjuntament amb el Servei de Joventut i l'entitat Plat Artístic i que se celebrava tradicionalment el 18 de maig es traslladarà al mes de novembre.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.