Irene Solà, premi de Literatura de la Unió Europea 2020, visita avui el Cafè amb lletres

La sessió s'emetrà en directe al perfil d'Instagram de l'Ajuntament el 21 de maig a les 19 h

Aquest 21 de maig, a les 19 h, se celebra una nova sessió virtual del Cafè amb Lletres. L'acte, que s'emetrà en directe al perfil d'Instagram de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, tindrà com a convidada l'escriptora Irene Solà amb el seu llibre Canto jo i la muntanya balla. Solà ha estat recentment premiada amb el guardó de Literatura de la Unió Europea 2020. 

El dijous 21 de maig, a les 19h, l'escriptora osonenca, presentarà la seva darrera obra comnversant amb la periodista i guionista Anna Guitart. Canto jo i la muntanya balla prenen la paraula dones i homes, fantasmes i dones d’aigua, núvols i bolets, gossos i cabirols que habiten entre Camprodon i Prats de Molló, als Pirineus. Una zona d’alta muntanya i de frontera que, més enllà de la llegenda, conserva la memòria de segles de lluita per la supervivència, de persecucions guiades per la ignorància i el fanatisme. 

Al gener del 2020 la novel·la va ser guardonada amb el Premi Cálamo 2019 en la categoria ‘Otra Mirada’. Abans, al 2019 va ser distingida amb el 4t premi Llibres Anagrama de Novel·la i també va guanyar el Premi Núvol 2019 en la categoria de Punt de Llibre.

Irene Solà (Malla, 1990) és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i té un Màster en Literatura, Cinema i Cultura Visual per la Universitat de Sussex . El seu llibre de poemes Bèstia (Galerada, 2012) va rebre el Premi de Poesia Amadeu Oller i ha estat traduït a l’anglès (Shearsman Books, 2017). La seva primera novel·la, Els dics, va guanyar el Premi Documenta 2017 (L’Altra Editorial). 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.