La coral Dones per la Pau s'endinsarà en el cabaret en un concert solidari

El concert es farà el 2 de juliol al Teatre Ateneu

37 cantaires de la coral Dones per la Pau de Cerdanyola del Vallès cantarà música de cabaret i cuplets per recollir fons en favor de l'Associació Catalana de Famílies i Persones amb Sordesa (ACAPPS). El concert tindrà lloc el diumenge 2 de juliol a les 19 h i al Teatre Ateneu. Les entrades es poden comprar al web Fila 12.

L'entitat aCordeDones és la responsable de la coral Dones per la Pau, dirigida per la cerdanyolenca Conxi Gil. Per tancar el curs han decidit organitzar un concert benèfic que recaptarà fons per a la fundació ACAPPS, que treballa amb persones amb diferents graus i tipologies de sordesa. La sensibilitat de l'entitat amb aquest col·lectiu neix de les mateixes persones que formen la coral. La Rita Roig és vocal de la junta d'aCordeDones i té problemes d'audició. "A la coral som quatre persones que cantem amb audiòfons", ha explicat en la roda de premsa de presentació del concert, el 20 de juny. L'associació defensa els drets de les persones amb sordesa i aCordeDones ha decidit destinar la seva recaptació a un projecte que reclama mesures per facilitar l'accessibilitat dels estudiants amb sordesa a les universitats.

Reivindicant el Cabaret i els coplets

La directora de la coral, Conxi Gil, destaca el creixement que ha experimentat la coral en els seus cinc anys de trajectòria. Amb dos grups d'assaig a Cerdanyola i un a Barcelona, apleguen 37 cantaires que pujaran a l'escenari de l'Ateneu en l'espectacle Tarda de cabaret. "Tenim dones de més de 80 anys i noies de 15", assenyala Gil, qui posa en valor l'esforç de les cantaires, especialment les més grans que s'han adaptat a treballar en línia i a través de gravacions i comptes de Drive.

L'espectacle que es podrà veure el 2 de juliol també comptarà amb Adrià Aguilera al piano, José Guillem al saxo i Oriol Sabaté a la percussió. Amb aquests ingredients, interpretaran en català peces representatives de la història del cabaret i els cuplets catalans amb arranjaments d'Arnau Ferrer i Adrià Aguilera. Per exemple, cantaran La vie en rose i Remena, nena. De fet, comptaran amb representants de Guillermina Motta entre el públic. Gil considera important reivindicar aquests gèneres musicals i destacar el pas endavant que va suposar per a les dones pujar a l'escenari com a artistes.

La regidora de Promoció de la Salut, Sonia Rodríguez, ha agrait la feina de l'entitat i de la coral. En la seva primera roda de premsa com a regidora del govern, Rodríguez s'ha compromés a donar suport des del consistori a iniciatives com la que impulsa aCordeDones.

TARDA DE

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.