El Correfoc torna a enlluernar Cerdanyola

La Colla de Joves diables de Cerdanyola ha fet el tradicional recorregut des de la plaça Sant Ramon fins a l'Ajuntament després de dos anys sense Festa de tardor

El tradicional Correfoc de la Festa de tardor ha tornat a convertir Cerdanyola en un autèntic infern de focs artificials i bogeria d'emocions. Després de dos anys d'aturada degut a la pandèmia, la colla de Joves diables de Cerdanyola ha actuat aquest vespre de dissabte de Festa Major. En acabar el recorregut, un dels diables ha recitat el contrapregó de la colla al balcó de l'Ajuntament.

La desfilada infernal

El festival de focs artificials, que començava a la plaça Sant Ramon a les 20.30 h, ha fet esperar mitja hora a una gran afluència de públic perquè l'ambulància s'havia endarrerit. Tot i així, la batucada s'ha encarregat d'assegurar l'entreteniment tant abans com després de començar la desfilada. 

Els diables s'han dividit en dos grups: els més joves han encapçalat la desfilada, enmig s'ha col·locat la batucada i al final el grup de diables més veterans. D'aquesta manera, el recorregut s'ha allargat prou com perquè tothom en pogués gaudir. 

No s'ha destacat cap incident greu, però sí hi han hagut desperfectes; un fanal s'ha despenjat a causa d'un petard desviat, i s'ha cremat una palmera de l'Ajuntament que s'ha salvat en pocs segons.

El reivindicatiu contrapregó 

Tots dos grups de diables s'han reunit al centre de la plaça Francesc Layret, on han fet la gran i final metralla de focs artificials. Després ha estat el torn de contrapregó, a càrrec d'un dels membres de la Colla de Joves diables de Cerdanyola

En l'habitual to irònic i reivindicatiu, els temes principalment destacats han estat les conseqüències que la pandèmia ha tingut en la cultura i les reclamacions a l'Ajuntament perquè s'impliqui més en les necessitats culturals. "I si us pensàveu que la pandèmia ens havia calmat... no, petits pecadors, aneu molt equivocats... tornem amb la plaça plena i moltes ganes com mai!", ha dit el diable. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.