La CUP presenta el llibre 'La qüestió meridional' reivindicant l'aliança de les classes populars

A la ponència sobre el llibre d'Antonio Grasci hi participaran el traductor del text en català, Alejandro Fortuna, l'historiador Joan Tafalla, i la diputada de la CUP al Parlament, Laure Vega

La CUP de Cerdanyola organitza la presentació del llibre 'La qüestió meridional' d'Antonio Gramsci, que tindrà lloc aquest divendres 12 de gener a les 18.30 h al Casal Popular La Flama (carrer de les Escoles, 12). 

Antonio Gramsci, a part de ser fundador del Partit Comunista Italià, és un dels principals teòrics del marxisme i un dels pensadors més influents del segle XX. L'any 1926, poc abans de ser empresonat pel règim de Mussolini, Gramsci va escriure 'La qüestió meridional", aprofitant el nom amb el qual es coneix a Itàlia l'estat de subdesenvolupament econòmic i social del sud del país. 

En el text es presenta un full de ruta inspirat en els principis del leninisme i l'estratègia revolucionària basada en l’aliança entre classes populars italianes, des del proletariat del nord a la pagesia del sud, amb l'objectiu d'enderrocar "l'Estat burgès" i accedir al poder.

Laponència comptarà amb la participació del traductor del llibre en català, Alejandro Fortuna; l’historiador i president de l’Associació d’Estudis Gramscians de Catalunya, Joan Tafalla, qui també ha escrit el pròleg del llibre; i la diputada de la CUP al Parlament, Laure Vega.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.