Dansa en confinament: Eva Campos proposa una iniciativa artística

L'associació Plat Artístic de Cerdanyola anima als veïns i veïnes a fer algun vídeo creatiu de dansa als llocs habituals de la casa

Eva Campos, directora del festival de primavera Spring DanceFilm Festival i fundadora de l’associació Plat Artístic de Cerdanyola del Vallès proposa una iniciativa artística durant el confinament: “Volem promocionar el gènere del cinema de dansa i animar als veïns i veïnes a que facin alguna cosa creativa a casa”, explica.


Mitjançant petits vídeos, la productora ensenya que es pot fer dansa també dins de casa. "No cal deprimir-se, segueix havent-hi opcions per divertir-se i seguir creant", afirma Eva. Ja sigui a la terrassa de casa, amb les plantes del balcó, o endreçant l'habitació, Campos demostra que no cal estar dins un estudi per treballar.


Eva Campos afirma que l'art de la dansa ha quedat estancat a les xarxes socials durant el confinament. "La gent no balla a casa seva perquè pensa que no té espai", explica la productora, però afirma que qualsevol persona que tingui un mòbil amb càmera pot ensenyar les seves idees amb les coses i els llocs habituals de casa. "I més tenint en compte que a Cerdanyola hi ha molta gent que es dedica a la dansa!", exclama.

El 14 d'abril se celebrava el 5è Spring DanceFilm Festival, que ara es troba en "stand by" perquè encara no se sap si es tirarà endavant o s'haurà d'ajornar degut a l'estat d'alarma. La directora afirma però, que la intenció no és, en cap cas, cancel·lar la celebració del Festival.

No obstant això, l'extensió del Festival 'Especial Moviment' que se celebra al setembre segueix en peu. Aquesta és una segona oportunitat per gaudir dels curtmetratges que no han estat programats durant la primavera. A més, la revista 'Dancefilm Visions' també segueix en funcionament digitalment.