Danses tradicionals, música i molt ritme en el tercer dia de Festa de Tardor

La cercavila, els castellers, les sardanes, les danses de l'Esbart de Sant Marçal i el ball de festa han protagonitzat un diumenge de Festa de Tardor ben mogut

El diumenge 10 de novembre han seguit les activitats populars de la Festa de Tardor. El cap de setmana s'acomiada amb la cercavila, les actuacions dels castellers i les sardanes durant el matí. Els balls de l'Esbart de Sant Marçal i el ball de festa han culminat un diumenge ple de ritme i cultura catalana. 

Matí de cultura popular 

Les entitats de cultura popular han estat els grans protagonistes del matí de diumenge a la Festa de Tardor de Cerdanyola. A les 11 h, les colles i entitats han sortit en desfilada des del mercat de Serraperera i han recorregut els carrers del centre per acabar a la plaça de l'Abat Oliba. Els Trabucaires obrien la cercavila sense deixar de disparar en l'aire. Darrere, han desfilat el Grup de Tambors de la Casa de Aragón, la banda de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès, l'Agrupació Cultural Sardanista, Batúcamela, els Castellers de Cerdanyola, Colla Gegantera de Cerdanyola i la Colla de la Martineta. Un cop han arribat a la plaça de l'Abat Oliba, les entitats han actuat davant dels centenars de cerdanyolencs que s'han agrupat a la plaça. 

 

 

Tot seguit ha començat la diada castellera de Sant Martí. Acompanyats pels Castellers de Viladecans, els Martinets han arrencat els aplaudiments de la plaça amb castells com un 3de7, un 4de7 o la torre de 6. 

 

Mentrestant, altres espais de la ciutat s'han omplert d'activitat com el Parc del Turonet amb l'exposició de cotxes antics. També s'ha mantingut actiu el carrer de Sant Ramon amb el Mercat Medieval, l'exposició de trens a l'AV de Sant Ramon, la mostra de Kusamono al MAC o el tir amb arc a la Torre Vermella

 

 

Danses i balls tradicionals de festa major

Durant la tarda del diumenge, l'Esbart de Sant Marçal ha celebrat el 40è aniversari amb una mostra de balls de la història del cos de dansa. L'Esbart ha sorprès al públic, no només amb balls catalans, sinó també valencians, mallorquins i de la Catalunya més nord; la Colla afirma que l'Esbart sempre ha "volgut ampliar el seu repertori".

"Avui celebrem el nostre 40è aniversari sense oblidar el passat, recordant el camí recorregut i a totes les persones que hi han format part", han explicat des de l'escenari. L'Esbart de Sant Marçal ha festejat una gran ballada amb més de 60 dansaires i una vintena de músics.

Ja a la nit, l'Orquestrina Franquesina ha fet entrar en calor als cerdanyolencs i cerdanyolenques amb el ball de festa a la plaça de l'Abat Oliba. Han fet un repàs dels anys 30, 40 i 50 i d'arreu del món amb mambos, passos doble i vals. 

 

Mira les fotos del tercer dia de Festa de Tardor.