La Diada a Cerdanyola se celebra mantenint les restriccions per Covid-19

L’ofrena floral institucional es farà a partir de les 10 h al monument de l’11 de setembre

Cerdanyola del Vallès celebra la Diada Nacional de Catalunya aquest dissabte 11 de setembre a partir de les 10 h, amb un acte institucional marcat per les restriccions davant la pandèmia de la COVID-19. L'ofrena floral a la plaça Onze de Setembre és l’única activitat programada, que anirà acompanyada de l'actuació de la banda i la coral de l'AMCV i d’un pilar dels Castellers de Cerdanyola.

Encara sense normalitat

Aquest serà el segon any consecutiu que l'acte institucional per la Diada no comptarà amb la tradicional actuació de l'Agrupació Sardanista ni amb les intervencions de tots els partits polítics amb representació a l'Ajuntament. Enguany, l'única intervenció serà de l'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón. Sí que s’ha previst, però, un tast de la cultura popular amb un pilar d'honor dels Castellers de Cerdanyola i l'actuació de la banda i la coral de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès.

Així, a les 10 h tindrà lloc l'ofrena floral institucional a càrrec de l'alcalde i els portaveus dels grups municipals de l'Ajuntament. Tot seguit, la banda i la coral de l'AMCV interpretaran Els segadors i posteriorment l'alcalde farà la seva intervenció. Després de sentir les paraules del batlle, els Castellers faran un pilar i la banda de l'AMCV oferirà una actuació. A les 10.20 h  començaran les ofrenes per part de les entitats, segons s’ha previst.

Tot i l’aixecament de bona part de les restriccions per la Covid-19 a Catalunya que va començar el 10 de setembre, l’Ajuntament manté les mateixes mesures per la Diada que ja havia anunciat.

Mesures Covid per fer l'ofrena floral

Els veïns i veïnes de Cerdanyola que volguessin assistir a l’acte s’han hagut d’inscriure prèviament per correu electrònic o per trucada. També les associacions, entitats i organitzacions polítiques que participen de l’ofrena floral han hagut d’avisar de forma prèvia.

Les ofrenes es realitzaran cada 3 minuts amb hora concertada. "Per tal de complir la normativa de la Generalitat sobre la COVID-19 es prega que la participació en l'ofrena sigui d'un màxim de 10 persones que només podran ser-hi a l'hora assignada per fer l'ofrena", indica el consistori.

Convocatòria a la manifestació de l'11-S

La secció local de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha fet una crida a assistir a la manifestació central de l'11 de setembre a les 17 h a Barcelona per continuar defensant la independència de Catalunya. Consistirà d’una marxa en moviment que anirà de la plaça Urquinaona fins a l'estació de França. De Cerdanyola sortirà un bus ple de manifestants que l’ANC va organitzar prèviament per transportar a Barcelona tant a socis com a no socis que compressin tiquet.

Crítiques al govern local per la Diada

El grup local d'Esquerra Republicana ha estat, fins al moment de publicar aquesta notícia, l'únic partit en reaccionar a l'organització de l'acte institucional de l'Ajuntament per la Diada. En un comunicat, ERC considera que el govern del PSC "menysté la Diada a Cerdanyola".

Esquerra argumenta que algunes limitacions imposades per a l'acte "no s'ajusten a cap de les restriccions previstes pel Procicat per actes anàlegs". En aquesta línia, la formació considera que "les limitacions imposades pel govern municipal no són coherents amb altres actes culturals o socials que s'han fet recentment a Cerdanyola, així com altres que estan previstos fins i tot en espais tancats".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.