'La dona del tercer segona' reflexiona sobre els trastorns mentals a l'Ateneu

El Teatre Ateneu acull divendres 10 de desembre el monòleg teatral 'La dona del tercer segona' en el marc de la Marató de TV3 2021

En col·laboració de la Marató de TV3 que enguany tracta les malalties mentals, la regidoria de Promoció de la Salut porta al Teatre Ateneu l'obra La dona del tercer segona per reflexionar sobre aquest tipus de trastorns. La companyia Teatre Nu presentarà aquest monòleg el pròxim 10 de desembre a les 30 h, interpretat per Àurea Màrquez a partir d’un text de Víctor Borràs i dirigit per Ivan Benet. 

L'obra mostra la realitat d’una dona de 50 anys, carnissera de professió, que viu amb el seu fill, i que ha de demanar un favor incòmode a la seva comunitat de veïns. Un favor relacionat amb l’estigma que arrosseguen les persones amb alguna malaltia mental. La protagonista explica una impactant història tot fent preguntes, preguntes potser sense resposta.

Ja es poden comprar les entrades per assistir a la representació al web del Teatre Ateneu. El preu és de 5 € per localitat.

La Marató de 2021

Un any més, Cerdanyola del Vallès col·labora i participa en La Marató, recolzada per les entitats locals. Es faran activitats com la representació de La dona del tercer segona, la Cursa de la UAB, la venda d’art solidari de l’Associació d’Artistes Plàstics, tirades amb arc organitzades per Arquers de Cerdanyola del Vallès, entre altres propostes.

Depressió, ansietat, trastorn bipolar, esquizofrènia i altres psicosis, trastorns obsessivocompulsius, trastorns del neurodesenvolupament (com el TDAH, el trastorn de l'espectre autista o els de l'aprenentatge), trastorns de la personalitat, de la conducta alimentària o addiccions. Aquests són alguns dels problemes de salut mental que centraran la 30a edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio del 19 de desembre.

Aquesta varietat de trastorns es poden manifestar de maneres diferents en cada persona, i en la majoria de casos no estan esclarides les causes, segons apunten veus expertes. Tanmateix, s'ha comprovat l'eficàcia de treballar des d'una perspectiva integral i comunitària de la salut mental, degut a l'existència d'influències que poden modificar els mecanismes cerebrals per facilitar una vida satisfactòria i autònoma. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.