El Festival Internacional de Blues acomiada la seva edició més atípica

Avui, 12 d'octubre, es recuperen els concerts d'Angué Hot Jazz i Blueroomess

La tornada dels A Contra Blues al Festival de Blues de Cerdanyola, aquest diumenge 11 d'octubre, ha sacsejat i ha convençut amb escreix. La banda de Barcelona ha entrat directa a la jugular amb el seu tema "Machete" i no ha deixat d'apel·lar a aquella part del cervell on es reuneixen el ritme, la melancolia i la sornegueria. Un banquet de rock amb tocs de l'Amèrica més autèntica, amb temes com "Coyote", que ha vingut a donar el tret de sortida de l'últim dia de festival als vora 150 assistents aplegats al pati idíl·lic de la Masia Cordelles.

 

L'Alegria i el Blues també ha arribat a l'Ateneu amb The Sick Boys que han actuat al migida, Gaby Jogeix i Dani Nel·lo & Los Saxofonistas Salvajes, que ho han fet al vespre. 

 

Jodie Cash va iniciar un dels últims concerts del diumenge a Ca n'Ortadó i tampoc ha pogut faltar l'actuació de la banda veterana en el Festival, la Cerdanyola Blues Band.

 

El Festival Internacional, però, no acaba aquí. Durant el dilluns, 12 d'octubre, en un nou dia de concerts, es recuperen dos dels concerts suspesos a causa de les previsions meteorològiques. Angué Hot Jazz actuarà a Ca n'Ortadò a les 12 h i Blueroomess ho farà a les 19 h. 

 

Adéu a l'edició més atípica del Festival

"Aquesta ha estat una edició complexa; si la pandèmia era, al principi, el que havia marcat tot el disseny del Festival, després van ser les condicions meteorològiques" diu Siscu Campos, membre de la comissió del Festival de Blues. Per això, l'organitzador vol destacar "la flexibilitat de totes les bandes i del públic per adaptar-se als canvis" i, sobretot, "la predisposició i responsabilitat total" davant la normativa de seguretat per la Covid-19. 

En una edició on "la intenció era tirar endavant la cultura per a tothom i la música en directe en uns moments molt complicats per al sector", s'ha aconseguit exhaurir les entrades i mantenir un cartell del Festival amb una oferta internacional i nacional. 

De cara a l'any que ve, Siscu Campos explica que ja tenen moltes idees en ment i que, "encara que no se sàpiga quan es podrà tornar a celebrar un Festival amb normalitat", ja tenen clar que el format d'aquesta edició ha funcionat molt bé. "En aquesta edició hem descobert que alguns dels espais meravellosos de Cerdanyola on s’han fet els concerts han vingut per quedar-se", afirma l'organitzador. 

Més info: Les imatges de l'edició 29,5 del Festival Internacional de Blues