El 27è Festival de Blues proposa tallers per músics i cantants

Es farà del 29 de setembre al 8 d'octubre, tot i que hi haurà activitats que començaran dies abans i crearan un clima especial a la ciutat

 

La programació del 27è Festival Internacional de Blues de Cerdanyola contemplarà espais per a la formació dels músics i cantants que es dediquen a aquest estil musical.

  

 

 

Masterclass per pianistes

 

El músic Julio Lobos impartirà una masterclass adreçada a pianistes el 6 d'octubre a les 17h, a L'Aulos-Escola Municipal de Música, amb l'objectiu d'aprofundir sobre el teclat i la música popular afroamericana.

  

  

 

Iniciació a la guitarra i tallers de cos i veu

 

Pel que fa als tallers se'n proposaran tres, que abastaran la formació i afrontaran la salut dels músics. Qui ho vulgui podrà iniciar-se a la guitarra slide (30 de setembre, 11 ?h a Motor Músic Records), participar en un taller de cos i veu (6 d'octubre, 19 h a l'Associació per l'Art Viu Cerdanyola Blues) o vetllar pel seu benestar, gràcies al taller de prevenció de lesions musculoesquelètiques en el músic (5 d'octubre, 19 h, a la sala Blues).

  

  

 

Blues de paper

 

El blues, a banda d'escoltar-se aquest any es podrà llegir. El músic, escriptor i expert en música negra Andreu Cunill presentarà el seu primer llibre infantil "Las maravillosas aventuras del Sr. Soul", de 66 rpm Edicions (30 de setembre, 11.45 h, Llibreria Lilliput). L'acte pensat per públic familiar acabarà amb un concert Ster Wax i David Giorcelli.

  

  

 

Blues fet art

 

Els artistes també faran les seves aportacions al festival. L'autor del cartell del Festival, Joan Vizcarra, exposarà la seva obra junt amb els treballs que l'han ajudat en el procés creatiu. Serà a partir del 18 de setembre i fins el 9 d'octubre, a la sala Enric Granados de la Biblioteca.

  

Altres mostres seran la proposta "I Cerdanyola esdevingué Blues" (25 de setembre al 8 d'octubre, Biblioteca Central), dedicada a la història del festival i la Mostra col·lectiva Festival de Blues (29 de setembre al 31 d'octubre, B'Art de l'Ateneu) de l'Associació d'Artistes Plàstics de Cerdanyola del Vallès.