Les escoles de dansa de Cerdanyola es llueixen en el Dia Internacional de la Dansa

La plaça de l’Abat Oliba, plena de gom a gom, gaudeix de les actuacions de les ballarines i ballarins cerdanyolencs

La passió per la dansa s’ha apoderat de la plaça de l’Abat Oliba la tarda del dissabte 29 d’abril, coincidint amb el Dia Internacional de la Dansa, en què les set escoles de dansa de Cerdanyola han mostrat la feina feta als últims mesos.

Mitja hora abans de l’inici del festival, ja no hi cabia ni una agulla a la plaça, plena de cerdanyolenc i cerdanyolenques que han vibrat amb les actuacions dels ballarins i ballarines. Abans de començar, però, s’ha llegit un manifest sobre què significa la dansa i la seva relació amb la natura i la vida, “la veritable essència de la dansa”.

Escola de Dansa Oriental de la Casa d'Andalusia. FOTO: Ale Gómez

Escola de Dansa Oriental de la Casa d'Andalusia. FOTO: Ale Gómez

 

El festival ha començat amb les actuacions de l’Escola de Dansa Oriental de la Casa d’Andalusia, en què tant les petites com les grans han exhibit l’espectacularitat de la dansa amb els vels i les ales d’isis.

A continuació ha sigut el torn de l’Escola Qóreo Dance Studio que entre les dues rondes d’actuacions ha ballat estils tan diversos com comercial, jazz, Hip-Hop, danses urbanes i contemporani. “Som una escola molt versàtil i que tenim molt repertori” ha comentat, l’Alba, una de les professores de l’escola.

Escola Qóreo Dance Studio. FOTO: Ale Gómez

Escola Qóreo Dance Studio. FOTO: Ale Gómez

 

Tan versàtil que, fins i tot en la disciplina de fitkid, una modalitat que combina la dansa amb l’acrobàcia i alterna també alguns salts, acaben de ser campiones d’Espanya. “Estem molt contentes, les nenes estan molt emocionades per haver aconseguit aquest títol”, ha afegit l’Alba.

Una altra de les escoles que ha ballat diverses modalitats i varietat d’edats, ha sigut la Multi-Sport Escola de Ball, que ha exhibit ball en línia, acrobàcies, Hip-Hop, jazz i zumba, que en més d’una ocasió ha fet aixecar el públic de les seves cadires.

Multi-Sport Escola de Ball. FOTO: Ale Gómez

Multi-Sport Escola de Ball. FOTO: Ale Gómez

 

Però un dels moments més emocionants de la tarda ha arribat amb l’actuació de bulería per part de l’Escola de Flamenc de la Casa d’Andalusia. Les ballarines de l’escola han arrencat els aplaudiments de tota la plaça. L’escola també ha demostrat la seva experiència en pasodoble i els tangos.

Escola de Flamenc de la Casa d'Andalusia. FOTO: Ale Gómez

Escola de Flamenc de la Casa d'Andalusia. FOTO: Ale Gómez

 

L’Escola Roger’s, una de les més nombroses pel que fa a ballarins, ja que han participat unes 170 persones en el total de les seves actuacions, ha ballat estil líric, jazz, comercial, salsa, bachata, Hip-Hop, heels i contemporani. La directora de l’escola, Eli Estella, ha explicat que per elles la dansa és una altra manera d’expressar-se i de viure: “hi ha dues maneres de viure: la normal, que viu tothom, i la nostra, que és a través del ball, en el qual expressem totes les emocions que no podem expressar parlant i les compartim”.

Escola Roger's. FOTO: Ale Gómez

Escola Roger's. FOTO: Ale Gómez

 

L’Escola de Dansa Ateneu ha fet ballar quatre grups de ballet clàssic. La seva professora, Isabel Belén Gómez, ha assegurat que aquest dia “és un dia per a celebrar la dansa i ajuntar-nos amb molta gent, per a compartir i mostrar el nostre treball”.

Escola de Dansa Ateneu. FOTO: Ale Gómez

Escola de Dansa Ateneu. FOTO: Ale Gómez

 

Per últim, l’Escola Dansara, ha fet una actuació de jazz infantil, una de jazz contemporani i ha tancat el festival amb una actuació de dansa contemporània en solitari de part de l’Anna Sanaüja, qui ha apuntat que el Dia Internacional de la Dansa “és el dia en el qual aprofitem expressar-nos, per parlar i per sortir al carrer a convidar a tothom a que balli. Entenc les arts escèniques, en general, com un medi per a expressar-nos i avui és el dia que pots agafar la dansa i treure-la al carrer”.

Escola Dansara. FOTO: Ale Gómez

Escola Dansara. FOTO: Ale Gómez

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.