Un estiu ple d'exposicions a la ciutat

Us oferim un repàs de les exposicions culturals als museus cerdanyolencs per aquest estiu

El mes d'agost és el mes de les vacances per excel·lència. Tanmateix, molts cerdanyolencs i cerdanyolenques no surten de la ciutat en tot l'estiu, però això no implica que no puguin gaudir de la cultura sense moure's del municipi. I és que els diferents espais museístics de Cerdanyola proposen tota una sèrie d'exposicions a la ciutat per tots aquells interessats en la cultura que aquest estiu es quedin a casa.

Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver

Exposició "Jordi Sabater Pi. L'art de la ciència"

Més conegut per ser el científic que va trobar Floquet de Neu, Jordi Sabater i Pi va ser un zoòleg reconegut internacionalment pels seus descobriments, per la seva faceta científica i la capacitat d'observació que creia com a base del coneixement.

A la mostra, que podreu visitar fins al 12 de setembre com a exposició temporal del Museu de Ca n'Oliver, podreu visitar la faceta artística de Sabater, així com repassar l'importància del dibuix científic com a eina de coneixement.

L'exposició està organitzada pel Museu d'Història de Cerdanyola, en col·laboració del CRAC, La Constància i AFOCER.

Horari: 
Feiners de dimecres a divendres de 17 a 20 h
Dissabtes d'11 a 14.30 h i de 16.30 a 20 h
Diumenges i festius de 10.30 a 14.30 h

 

Exposició "No és or tot el que brilla"

Recuperant el programa d'exposicions 'Fons Ocult', iniciat al Museu de Ca n'Ortadó per donar a conèixer la història de Cerdanyola amb objectes de diferents èpoques i temàtiques, el Museu d'Historia de Cerdanyola porta aquest estiu "No és or tot el que brilla". Una mostra que es podrà veure encara fins el 8 de setembre.

Es tracta de la primera de diverses mostres, i en aquesta ocasió se centrarà en el conjunt de peces de ceràmica de reflex metàl·lic del segle XVI procedents de la volta del cor de l'Església Vella de Sant Martí de la ciutat. A través de diferents peces específiques, l'exposició proposa una visita a aquest tipus de producció ceràmica que té el seu origen en el món islàmic.

Horari: 
Feiners de dimecres a divendres de 17 a 20h
Dissabtes d'11 a 14:30h i de 16:30 a 20 h
Diumenges i festius de 10:30 a 14:30h

 

Exposició permanent "Cerdanyola, terra d'ibers"

Com cada segon diumenge de mes, agost acollirà una nova visita a l'exposició permanent del Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver "Cerdanyola, terra d'ibers". En ella, els cerdanyolencs podran gaudir d'una visita guiada dedicada a la cultura ibèrica de la tribu dels laietans, en la que es poden veure, distribuïts en set àmbits temàtics, més de 500 objectes arqueològics procedents de les excavacions de diferents jaciments de Cerdanyola i reconstruccions, interactius i audiovisuals.

La visita és gratuïta, i es durà a terme únicament el diumenge 8 d'agost, a les 12 h, i estarà limitada a grups bombolla

 

Museu d'Art de Cerdanyola (MAC)

Exposició "El llegat Espinal"

Marian Espinal (1897-1974) va ser un dels pintors de la coneguda com a Colònia Noucentista, que trobava en Cerdanyola un espai de creació i descans per a artistes d'arreu als anys 20 i 30. En aquest context, Espinal va ser un nexe important entre diferents noms de rellevància del Noucentisme, com ara Viladomat, Cabot, Juventeny o Castanys. 

L'exposició, "El llegat Espinal", que es podrà visitar fins el 19 de setembre al MAC, vol retre homenatge la figura del pintor per la seva tasca en relació amb el patrimoni artístic de la ciutat a on va instal·lar el seu estudi amb l'ajuda de Jaume Mimó. Les seves obres no només recorden quin és el passat de la ciutat, sinó que la situen en fets històrics de gran rellevància, mostrant el canvi després de contextos tan importants com la Guerra Civil.

Horari:
Divendres i dissabtes de 17.30 a 20.30 h
Diumenges i festius d'11 a 14 h

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.