S'estrena el festival d'espectacles familiars Cerdanyola Menuda

El festival familiar es farà els dies 24, 25 i 26 de març

Els dies 24, 25 i 26 de març se celebrarà la primera edició del festival d'espectacles familiars Cerdanyola Menuda. L'Ajuntament cerdanyolenc impulsa aquest festival amb una programació gratuïta i dirigida a infants d'entre 0 i 13 anys. 

Consulta la programació sencera del Cerdanyola Menuda.

Tres dies d'espectacles

La música serà protagonista del festival, que arrencarà el divendres 24 de març amb el taller L'art dels cinc sentits que es farà a l'Espai Infantil amb tres franges horàries: 16 h, 17 h i 18 h. Caldrà reservar plaça enviant un missatge de Whatsapp al número de telèfon 673 62 45 30 o al correu espaiinfantil@cerdanyola.cat.

El dissabte 25, a la plaça de l'Abat Oliba, serà el torn d'un dels plats forts. El grup Xiula actuarà a les 18.30 h amb l'espectcale Xiula Hits. Així, faran un recorregut als seus deu anys de trajectòria animant el públic infantil. Ja diumenge, el grup The Penguins Reggae per a Xics pujarà a l'escenari a les 18 h, també a la plaça de l'Abat Oliba. 

 

Durant dissabte i diumenge també es faran activitats destinades a nadons de 0 a 3 anys a l’Espai Infantil, com ara l'espectacle Planeta K i l'activitat Playscape. En el cas de la primera caldrà reservar plaça contactant amb l'Espai Infantil. El Festival també comptarà amb tallers de conscienciació mediambiental, una xocolatada popular preparada amb energia solar, així com un taller de pintacares que es realitzaran a la Plaça de l'Abat Oliba a partir de les 17 h. 

Malestar a Bambalina

El festival neix sota l'organització de l'Ajuntament de Cerdanyola i se celebra el mateix cap de setmana en el qual l'entitat local Bambalina tenia programat el seu espectacle mensual al Teatre Ateneu. El consistori explica que es farà càrrec de l'espectacle i el reprogramaran durant la Festa Major del Roser de Maig, però la situació ha generat malestar a Bambalina. De fet, l'entitat va proposar que l'espectacle s'inclogués en la programació de Cerdanyola Menuda i no estan d'acord amb l'ajornament.

"El mateix cap de setmana (25 i 26 de març) des d'alcaldia s'ha organitzat un cap de setmana d'activitats i concerts gratuïts per als més menuts de la casa. Concerts de grups infantils que malauradament des de la nostra entitat no ens podem permetre i fins i tot quan hem demanat que siguin espectacles per festa major se'ns ha dit que no hi ha prou pressupost", assenyalen des de l'entitat.

Bambalina respecta que l'Ajuntament organitzi una activitat familiar d'aquest tipus, però des de l'entitat consideren que "el correcte hauria estat almenys comentar-ho" per veure si podien col·laborar i no "contraprogramar amb activitats dirigides al mateix públic i, en el cas de l'ajuntament, gratuïtes i el mateix dia". En un comunicat, l'associació assenyala que el consistori hauria d'haver tingut en compte que "Bambalina porta realitzant de manera col·laborativa aquesta tasca amb el servei de Cultura des de fa molts anys".

"Amb aquesta precipitació i contraprogramació ens demostren que les persones que estan organitzant aquest cap de setmana tenen un desconeixement del municipi, de les seves entitats i que tampoc existeix coordinació entre diferents serveis de l'ajuntament a més d'un menysteniment de la tasca que portem fent des de fa 40 anys", lamenten des de Bambalina, afegint el desig que se'ls tingui en compte i "es valori (amb fets i no només paraules) la tasca que fem pels nostres ciutadans".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.