Èxit de participació en una 5a Estimbada marcada pels retrobaments i la festa

L'Estimbada de Batúcamela ha reunit a sis grups de batucada propers a Cerdanyola oferint un ampli ventall de ritmes

Clou una nova edició de l'Estimbada de Batúcamela, una jornada de percussió i ball que ja fa cinc anys que forma part de la programació de la Festa Major del Roser de Maig. Sis grups de batucada dels voltants de Cerdanyola, a més del grup local, hi van participar durant la tarda de dissabte 7 de maig, portant ritmes variats i coreografies animades que van contagiar el ball als assistents.

Més info: FOTOS: 5a Estimbada de Batúcamela

5a Estimbada de Batúcamela a Cerdanyola. FOTO: Nora Muñoz Otero

5a Estimbada de Batúcamela a Cerdanyola. FOTO: Nora Muñoz Otero

En tot moment es va percebre la germanor entre els grups de batucada veïns. Batúcamela agafava amb moltes ganes i energia aquesta cinquena edició després dels dos anys d'aturada per la pandèmia. En Xavi Segura, membre de Batúcamela, valora aquesta Estimbada com un "èxit rotund": "La participació ha estat massiva amb centenars de persones tant al carrer com a la festa final de la nit".

L'Estimbada, consolidada a la ciutat

Inicialment els grups convidats eren set: Batucades del Diables de Les Corts (Barcelona), Rhythm’n Moyo (Ripollet), Timbalers del Camell (Molins de Rei), Karabassà (Sant Cugat), Tabalers de Castelldefels i Abra-K-Pum (Sant Joan Despí) i Diables de Sant Pere Nord (Terrassa), però aquest últim finalment no ha pogut participar-hi. 

La jornada de percussió va fer el tret de sortida a les 18.30 h amb l'actuació més característica de la batucada, una cercavila iniciada a la cruïlla entre el carrer d'Anselm Clavé i el carrer de Sant Ramon. En arribar a la plaça de l'Abat Oliba, un grup nombrós de cerdanyolencs, als quals s'hi van sumar els espectadors acompanyants de la cercavila, van rebre els sis grups. Per torns, van poder mostrar un petit avançament de la que seria la seva actuació final, dins d'un cercle que els espectadors van formar.

En aproximadament tres minuts per actuació, la festa va estar garantida gràcies a la fusió entre percussió, crits, coreografia i interacció facial que van oferir els sis grups. Petits, adults i grans van demostrar en tot moment la seva satisfacció amb aplaudiments que s'escoltaven en cessar els timbals. "Creiem que la ciutadania es fa seva aquesta trobada de percussió anual i que l'Estimbada s'ha consolidat com a esdeveniment cultural imprescindible de la ciutat", afegeix Xavi Segura

Cercavila i actuacions finals

A les 19.30 h, el cercle de la plaça de l'Abat Oliba es va obrir per deixar sortir els grups, en l'ordre invers amb què acabaven d'actuar, i començar la cercavila final amb destí Parc Xarau. Cada participant va ser guiat per un membre de Batúcamela que encapçalava el grup amb un cartell amb el seu nom. El grau de fervor augmentava a mesura que s'apropaven a Xarau i els timbalers el contagiaven als acompanyats, alguns dels quals caminaven cervesa en mà

5a Estimbada de Batúcamela a Cerdanyola. FOTO: Nora Muñoz Otero

5a Estimbada de Batúcamela a Cerdanyola. FOTO: Nora Muñoz Otero

La gresca va esclatar al Parc Xarau on va tenir lloc l'actuació llarga i final de cada grup. La col·laboració i germanor entre grups va ser palpable en tot moment, amb interaccions entre grups enmig de les actuacions i rialles conjuntes. Cadascun dels sis grups va aportar quelcom diferent. Batucades del Diables de Les Corts va mantenir l'energia a dalt en tot moment igual que ho va fer Tabalers de Castelldefels Timbalers del Camell, tot interaccionant amb el públic. 

5a Estimbada de Batúcamela a Cerdanyola. FOTO: Nora Muñoz Otero

5a Estimbada de Batúcamela a Cerdanyola. FOTO: Nora Muñoz Otero

L'actuació dels santcugatencs Karabassà va destacar per ser tota una performance ben assajada i similar al musical del Rey León: els timbalers i timbaleres van imitar els animals de la sabana fent honor als seus ritmes africans. Rhythm’n Moyo de Ripollet va ser fidel als sons brasilers i els Abra-K-Pum de Sant Joan Despí van sorprendre amb el seu vestuari guerriller. Els cerdanyolencs Batúcamela van tancar les actuacions grupals i per acabar, tots els grups van fer una actuació conjunta. 

La festa continua a la nit

L'Estimbada va començar el torn de nit a les 21.30 h amb el sopar popular, que estava obert a tothom. Finalment, es va fer una gran festa de germanor amb els Dj's PD Todo X la Party i PD Marxa. "La festa final va superar totes les previsions que teníem d'assistents", conclou Xavi Segura

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.