Expectació i rialles durant els primers espectacles infantils del Mac&Xic

A causa de la pluja, el Mac&Xic ha ofert dues representacions teatrals en quatre sessions a la sala principal del MAC

El Mac&Xic ha aterrat durant el dissabte 21 de setembre a Cerdanyola amb dues representacions teatrals per als més petits. Les actuacions s'han dut a terme a la sala principal del Museu d'Art de Cerdanyola (MAC), ja que les previsions de pluja pel dissabte han obligat a suspendre els espectacles exteriors. 

Així, a les 11 i a les 12.30 h 'La Filomena va al riu', a càrrec de la companyia Pengim Penjam, ha ofert dues sessions d'aquesta obra de titelles. Per la seva banda, la companyia Centre de Titelles de Lleida ha ofert durant la tarda l'espectacle 'La Jana i els tres óssos' a les 17 h i a les 18.30 en una segona sessió. 

El matí ha començat animat pels nens de la ciutat, que han omplert la sala principal del MAC de gom a gom. La presidenta de BambalinaRosa Maria Soler, ha afirmat que per a la primera sessió d'aquesta obra de teatre inaugural 'La Filomena va al riu' s'havien exhaurit totes les entrades. Pengim Penjam ha oferit un espectacle que només incloïa música de Mozart i així ha aconseguit una actuació poètica, suau i tendre i on els nens s'hi han sentit integrats. 

"L’èxit del dia d‘avui el veus en la resposta dels nens que miren la funció. La sala estava molt plena i els nens, que són molt petits, centrats", explica Rosa Maria. 

De cara a la tarda, les entrades d'ambdues sessions també s'han exhaurit. La presidenta de Bambalina ha afirmat que "es tracta d'un espectacle molt recomanat, molt treballat i molt cuidat d'una companyia que treballa molt eficientment". Així doncs, la companyia Centre de titelles de Lleida ha portat al MAC una adaptació del clàssic conte de 'La Rínxols d'Or', i que ells anomenen 'La Jana i els tres óssos'. Aquest espectacle, dirigit per a nens de 2 a 5 anys, es basa en les titelles i ombres mitjançant la música i la narració.

Els canvis de la programació per la pluja 

Rosa Maria Soler ha anunciat que enguany el jardí del MAC hauria quedat molt vistós, "el jardí ha estat remodelat recentment i tot estava pensat perquè l’edifici i el festival lluïssin en concordança". 

Bambalina ha anunciat que recuperarà l'espectacle 'Viajeros de Carrusel', de la companyia Ángeles de Trapo, el pròxim 5 d'octubre al pati del MAC. Així doncs, el Museu acollirà tres representacions gratuïtes: a les 11 h, a les 13 h i a les 17 h. Rosa Maria afirma que ningú se la pot perdre i que, en cas de pluja, l'espectacle es traslladaria a l'interior del MAC. 

Durant els pròxims dies s'anunciarà la nova data de l'espectacle del grup Xiula.