L'exposició 'D'aquí i d'enllà' repassa com es va viure l'1 d'octubre a Cerdanyola

Joan Expòsito és l'autor de les fotografies que es poden veure a diferents espais de la UAB

El fotògraf i soci d'Afocer, Joan Expòsito, exposa les seves fotografies de l'1 d'octubre a Cerdanyola del Vallès a la mostra 'D'aquí i d'enllà'. L'exposició es pot veure a diferents espais de la Universitat Autònoma de Barcelona fins al mes de novembre.

El projecte fotogràfic d'Expòsito està integrat per un total de 60 imatges, dividit en tres blocs que podeu veure a la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General, la Biblioteca d'Humanitats i la Biblioteca de Ciències de la UAB. Es tracta d'un seguiment al referèndum de l'1 d'octubre de 2017 i inclou els dies anteriors, el mateix dia del referèndum i els dies posteriors a l'1 d'octubre, concretament el 3 d'octubre de 2017 i el 18 d'octubre del 2019.

"Aquest conjunt d'imatges pretén mostrar el civisme, el saber fer i la bona convivència dels milers i milers de catalans, que es van bolcar i van sortir al carrer a reclamar els seus drets. Tot sabent que l'Estat espanyol havia fet atracar un creuer al Port de Barcelona amb més de 6.000 agents per impedir el referèndum", expliquen des d'Afocer.

pobles units juexgejpg

Imatge de l'exposició. FOTO: Joan Expòsito

Totes les fotografies de la mostra estan fetes a Cerdanyola i mostren moments com "les sortides nocturnes per a l'enganxada de cartells, la matinada de l'1 d'octubre a la porta de les escoles, les notícies que circulaven per les xarxes, els moments de llargues cues, l'emoció de la gent gran en poder votar, moments de resistència pacífica a la porta de les escoles perquè la policia no hi entrés".

A l'exposició també es poden veure imatges de les manifestacions del 3 d'octubre de 2017 i les mobilitzacions del 18 d'octubre de 2019 arran de la publicació de la sentència del judici als líders independentistes. "El 16 d'octubre surten 6 marxes des de tot Catalunya, on va afegint-se gent, amb la finalitat d'arribar a Barcelona el 18 d'octubre. Les imatges parlen per si soles, objectiu assolit", destaca l'entitat de fotografia.

 

2 ombres anonimes juexge

Imatge de l'exposició. FOTO: Joan Expòsito

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.