El FEM Monòlegs arriba a la seva 10a edició i s'estrena com a certamen anual

El FEM Monòlegs de 2023 es farà el dissabte 11 de febrer al Teatre Ateneu

El certamen de monòlegs solidari en favor de la Fundació Esclerosi Múltiple, el FEM Monòlegs, celebra la seva 9a edició el pròxim dissabte 11 de febrer a les 19 h al Teatre Ateneu. Quatre monologuistes, les actuacions d'artistes cerdanyolencs, música i col·laboracions especials formen el cartell de la nova edició del festival benèfic, que enguany estrena el seu caràcter anual.

10 edicions

L'edició d'aquest 2023 estarà conduit per Maite Fortuna, qui l'any 2022 es va convertir en la primera dona que participava en un FEM Monòlegs. A més a més, la 10a edició comptarà amb monologuistes d'arreu del país com Alberto CastroDavid SasToni García i Elias Torres. També s'espera l'actuació d'un convidat especial del qual encara no s'ha desvetllat la identitat. Com en edicions anteriors, la Companyia Caulababa de Cerdanyola s'encarregarà de l'animació de la vetllada.

Carlos Soler i Xavi Cases són els directors del certamen, que també compta amb la direcció tècnica d'Héctor Bahillo i Abraham Gómez. La música la portarà la Beer Box Band.

Per assistir-hi cal comprar l'entrada per valor de 10 euros, una setmana abans a Anskar Tatoo Piercing o el mateix dia en taquilla. L'import íntegre de l'entrada es destinarà a la Fundació Esclerosi Múltiple. 

10e certamen fem monolegs

10e certamen fem monolegs

Ajudar els malalts d'Esclerosi Múltiple

L'any 2022, el FEM Monòlegs va recaptar més de 4.000 euros en favor de la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM). L'entitat sense ànim de lucre treballa per "aturar l’impacte de la malaltia en la vida de les persones amb esclerosi múltiple i el seu entorn" i es va fundar l'any 1989. La FEM ofereix serveis de rehabilitació, atenció psicològica, atenció a domicili i assessorament en els àmbits legals, laborals i sexuals. També posen el focus en l'atenció a les famílies.

L’esclerosi múltiple (EM) és una malaltia autoimmune que afecta el cervell i la medul·la espinal (sistema nerviós central). Hi ha entre dues i tres vegades més dones amb esclerosi múltiple que homes. Aquesta malaltia és la principal causa de discapacitat en els joves, després dels accidents de trànsit.

En el cas de l’EM, el sistema immunitari ataca per error la mielina (desmielinització).  Es tracta d’una estructura que es troba al sistema nerviós central, formada pel cervell i la medul·la espinal. La mielina és una estructura que recobreix els axons de les neurones, permetent així el seu correcte funcionament. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.