La Festa Major de Sant Martí aposta per les entitats locals i el jovent

La Festa de la Tardor arrencarà el 5 de novembre i acabarà el dia 13

Comença el compte enrere per a la Festa Major de Sant Martí de Cerdanyola del Vallès. El 5 de novembre arrencarà una prefesta i les activitats de la Festa de la Tardor s'allargaran fins al 13 del mateix mes. Enguany, la Comissió referma l'aposta pel jovent i les entitats locals.

Més info: PROGRAMA: Les activitats de la Festa Major de Sant Martí de Cerdanyola

Primera prefesta

La Comissió de Festes proposa dos caps de setmana d'activitats i celebracions. El primer (del 5 al 6 de novembre) tindrà com a plat fort l'actuació de Quim Masferrer, conegut presentador d'El Foraster de TV3. L'espectacle Bona gent tindrà lloc el diumenge 6 a l'envelat i les entrades ja estan exhaurides. "Hem intentat fer una segona sessió, però no s'ha pogut quadrar amb l'agenda de l'artista", ha explicat Gemma Montcada, membre de la junta de la Comissió, durant la presentació de la Festa Major aquest divendres 21 d'octubre. Abans de l'espectacle, la plaça Jaume Grau i Altayó serà l'escenari del concurs de paelles.

Abans, el dissabte 5 es farà el primer dinar de penyes, organitzat per La Martinada -la secció més jove de la Comissió-, que proposa una trobada de grups de veïns de la ciutat amb nom i vestuari identificatiu. "La nostra intenció és aconseguir involucrar més gent a les festes del poble", ha destacat Eros Juan, membre de La Martinada, qui ha afegit que "la gràcia és que cada grup d'amics es faci una penya i portin una peça de roba que els identifiqui". Després del dinar es farà una cercavila amb xaranga pel centre de la ciutat.

Homenatge als Castellers i al Cerdanyola Club d'Hoquei

La Festa Major continuarà el dijous 10 de novembre, la vigília de Sant Martí. Els Castellers de Cerdanyola seran els encarregats d'oferir el pregó davant la ciutadania com a punt d'inici al seu 25è aniversari. "Sant Martí sempre és el seu final de temporada, però amb aquest pregó iniciaran els seus 25 anys. Ens tindran al costat fent pinya", ha assenyalat la presidenta de la Comissió, Helena Edo.

L'homenatge de la Comissió a les entitats locals s'allargarà amb la Nit del Cerdanyola Club d'Hoquei a l'envelat el mateix dijous 10. De la mateixa forma que l'any passat es van rememorar les nits al Quijote, enguany es retrobaran persones que han estat vinculades al club degà de l'hoquei patins estatal. "Intentarem emular els sopars de les 24 hores i en Josep Creus portarà el porró", ha explicat Ramon Sauló, qui ha destacat l'ajut de Josep Maria Aranda i ha posat en relleu el pes de l'entitat en la història de l'hoquei i a la ciutat. A més a més, es repassaran moments d'aquesta història amb fotografies històriques i hi haurà ball i música.

Membres de la Comissió de Festes i La Martinada, l'alcalde Carlos Cordón i el regidor de Cultura, Óscar Pons. FOTO: Mónica

Membres de la Comissió de Festes i La Martinada, l'alcalde Carlos Cordón i el regidor de Cultura, Óscar Pons. FOTO: Mónica

La Martinada

Durant el divendres festiu i el cap de setmana es mantindran les activitats tradicionals com els jocs infantils, el contrapregó, les vigílies castelleres, el Mercat Medieval, les competicions esportives i de jocs de taula, la Matinal de Cultura Popular i la xocolatada, entre altres. També es repetirà La Martinada, la festa per al jovent cerdanyolenc que ja es va fer en la Festa de la Tardor de 2021 i el Roser de Maig d'aquest any. "Volem que es converteixi en una tradició d'aquestes festes", ha assegurat Hugo Calpena. La implicació dels membres més joves de la Comissió dona esperança al grup veïnal, des d'on esperen que el jovent faci evolucionar les festes i que hi continuï participant gent de totes les edats.

Entre el programa d'activitats també destaca una sessió de Paraulògic col·lectiu especialment creada per a la Festa Major de Sant Martí, l'actuació del cerdanyolenc Mag Igor, la Nit Jove i el final de festa amb un tribut a Abba.

Un cartell diferent

Enguany, el cartell de la Festa Major presenta una creació de l'artista cerdanyolenca Marutxi Beaumont. Helena Edo ha explicat que l'artista els va deixar triar un dels seus quadres, i van optar per una obra titulada Bosc, feta amb paper de gravat, troncs de mimosa i fulles de roure. També durant la roda de premsa de presentació, l'alcalde Carlos Cordón ha animat "tota la ciutadania a gaudir d'aquesta festa".

El cartell de la Festa de Tardor 2022 és obra de Marutxi Beaumont. FOTO: Mónica GM

El cartell de la Festa de Tardor 2022 és obra de Marutxi Beaumont. FOTO: Mónica GM

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.