La Festa major tanca el cap de setmana entre cultura popular i la música de Fangoria

El diumenge 1 de maig s'ha viscut el tercer dia de Festa Major del Roser de Maig a Cerdanyola

La Festa Major del Roser de Maig ha tancat el cap de setmana amb una jornada de diumenge marcada per les activitats populars, les entitats de cultura tradicional i la multitud que s'ha aplegat al Turonet per veure Nancys Rubias i Fangoria.

Més info: PROGRAMA: Les activitats infantils, protagonistes del dilluns de Roser de Maig

 

Matí dedicat a la cultura popular

Una desena de parelles han participat en la ballada popular de polca que ha començat puntual a les 11.30 h a la plaça de l'Abat Oliba i ha finalitzat cinc minuts més tard. Els participants han estat assajant amb antelació en sessions organitzades per la colla de Gitanes i Antics Dansaires. Tot seguit s'ha fet la Diada Castellera amb la participació de Castellers de Barcelona, Castellers de Sant Cugat i els amfitrions Castellers de Cerdanyola “Martinets”. Les colles han sortit a les 12 h de la Biblioteca Central per fer una petita cercavila fins a la plaça de davant de l'església on han fet l'espectacle de castells.

Castellers de Cerdanyola ha fet un total de cinc castells. Han començat amb un pilar caminat d'entrada a la plaça, seguit d'un 3 de 6 (sis pisos de tres persones cadascun excepte els dos superiors) i un 3 de 6 amb el pilar. En la tercera ronda han fet un 4 de 6 i de comiat un pilar de 4 i un vànol per a fer pujar tota la canalla. La diada ha transcorregut sense cap incident i el públic ha agraït en tot moment el traball dels castellers amb efòrics aplaudiments. 

Més info: FOTOS: Matinal de cultura i paelles

Alhora, el fum de les paelles participants en el concurs de paelles del Roser de Maig ha envaït la plaça Sant Ramón. Onze penyes i grups hi han participat, entre elles els geropintas, la colla de Junts, la Penya Blaugrana Jove de Cerdanyola, l’AFA de l’escola Xarau o la penya espadernya. 

Matí de cultura popular i paellada al Roser de Maig. FOTO: Ale Gómez

Matí de cultura popular i paellada al Roser de Maig. FOTO: Ale Gómez

 

No han faltat en aquest matinal cultural les colles de gegants que han desfilat pel centre de la ciutat en una cercavila que ha començat i acabat al Parc del Turonet. Hi han participat vuit colles d'arreu i de fora de Catalunya: la Colla Gegantera de Cerdanyola, la Borges Blanques, la Colla de Calafell, la Colla de Sant Feliu de Llobregat, la Colla de Sant Pedor, la Colla de La Garriga, la Colla de Manlleu i la Colla Buñuel provinent de Navarra. A les 13.30 h han fet la ballada de gegants en què cada colla s'ha lluit davant d'almenys una cinquantena d'espectadors. 

L'Agrupació Cultural Sardanista també ha participat en aquesta jornada dedicada a la cultura popular. Ho ha fet a la plaça Francesc Layret a les 18 h, formant un únic cercle de ball al son de la música de la Cobla de Sabadell

Milers de persones per veure Fangoria

El Parc del Turonet ha viscut la seva segona nit consecutiva ple de gom a gom per veure els concerts de Festa Major. Abans de les 21 h, la plaça del parc estava a vessar i els carrers que rodegen el parc, també. Un cop ha començat el concert de Nancys Rubias, el públic s'ha animat ballant i cantant les cançons de la banda liderada pel mediàtic Mario Vaquerizo.

Nancy Rubias a la Festa Major Roser de Maig 2022. FOTO: Ale Gómez

Nancy Rubias a la Festa Major Roser de Maig 2022. FOTO: Ale Gómez

Després d'uns quaranta minuts d'actuació, amb temes destacats com Pelucas o Me encanta, Nancys Rubias ha abandonat l'escenari per deixar pas a Fangoria. Els ballarins i ballarines i el músic Nacho Canut han estat els primers en sortir i quan ja sonava la música ha aparegut la cantant Alaska. La multitud ha respós seguint les lletres de les conegudes cançons de la carrera d'Alaska i Fangoria. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.