El Festival de Blues de Cerdanyola, guardonat als Premis Enderrock

Els Premis Enderrock han reconegut la trajectòria del Festival Internacional de Blues

El Festival Internacional de Blues de Cerdanyola del Vallès ha estat guardonat pels Premis Enderrock per la seva trajectòria durant 30 edicions. El lliurament s'ha fet aquest dimecres 9 de febrer en un acte a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona i hi han assistit representants de la comissió organitzadora del festival. 

Durant l’acte s'ha fet la lectura pública dels candidats finalistes als Premis Enderrock 2022 en les categories de votació popular. A més a més, s’ha procedit al lliurament dels Reconeixements a la indústria musical catalana a 15 segells, festivals, emissores i sales, entre els quals hi ha el Blues de Cerdanyola. La llista completa de guardonats són els segells Propaganda pel Fet! (25 anys), Discordian (10 anys), Snap! Clap! Club (10 anys) i Great Canyon (5 anys); les sales Salamandra (25 anys) i Luz de Gas (25 anys); els festivals Jazz Terrassa (40 anys), Blues de Cerdanyola (30 edicions), Primavera Sound (20 anys), Petits Camaleons (10 anys) i Eufònic (10 anys); el management Unpictured (10 anys); l'equipament La Marfà (10 anys); l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (20 anys) i l'emissora Ràdio Capital (20 anys). 

 

Fent concerts des de 1988

El Blues de Cerdanyola es va començar a celebrar fa 33 anys, l'any 1988. Al llarg d'aquestes 30 edicions (durant un temps va ser bianual i el 2021 es va celebrar l'edició 29'5), i més de 600 concerts, moltes persones han estat vinculades al Festival de Blues: des dels seus inicis com a concert únic fins a la reconversió a festival anual. De totes aquestes persones, tothom coincideix que el Blues no seria possible sense aquells qui han treballat en el festival des del principi en la Comissió del Festival Internacional de Blues. Alguns dels membres inicials encara segueixen portant el nom del Blues de Cerdanyola amb orgull en les samarretes oficials edició rere edició, i han estat presents en el lliurament del Premi Enderrock. Alguns dels organitzadors del festival són Siscu CamposJuan Antonio Hidalgo, Lluis Hernández, Toni Álvaro o Albert Puig, entre altres. 

Com va començar el Blues? Com passa moltes vegades, l'evolució del festival va arribar marcada per la bona resposta del públic i la tossuderia dels seus impulsors. Tal com expliquen els mateixos membres de la comissió, la primera edició del festival va ser ben diferent del que coneixem actualment del Blues: es va celebrar al mes de maig, va ser un concert únic a l'Ateneu i estava organitzat per la secció musical de la ràdio local. La segona edició també va constar d'una sola nit de concert, però aquest cop amb el suport de la regidoria de cultura de l'Ajuntament. L'any següent, es va celebrar la primera edició amb format de festival.

Com a festival, el Blues es va anar consolidant any rere any, vivint un punt d'inflexió internacional amb el concert de Johnny Winter. Després d'una època daurada per la cita musical, l'any 2012 el festival va passar a ser bianual, fins que el 2018 es va recuperar el seu caràcter anual.

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.