El Festival Internacional Blues de Cerdanyola exhaureix les entrades de la 30a edició

El Festival Internacional de Blues de Cerdanyola del Vallès celebrarà la seva 30a edició de l'1 al 10 d'octubre

Deu dies abans que se celebri el 30è Festival Internacional Blues de Cerdanyola del Vallès, el certamen ja ha exhaurit totes les entrades per als 35 concerts que té programats entre els dies 1 i 10 d'octubre. El festival tornarà a acollir bandes i artistes catalans, d'altres llocs d'Espanya i internacionals amb diferents espais on es faran concerts simultanis. 

Presentació oficial a Can Cordelles

Aquest dimarts 21 de setembre s'ha presentat oficialment la 30a edició del festival, que es va posposar l'any 2020 per intentar saltar la pandèmia. Tot i això, enguany tornarà a estar marcat per les limitacions que comporta la situació sanitària actual. 

El 30è Festival Internacional Blues de Cerdanyola proposa "una selecció del millor blues nacional i internacional" amb 35 concert amb les actuacions de Dough MacLeod, Errol Linton, Izo Fitzroy, Band of Friends, Noa & The Hell Drinkers, els Mambo Jambo Arkestra, Samantha Martin & Delta Sugar, Edgar Blues Trio, Kid Carlos Band, Flamingo Tours, 24 Pesos, Zalomon Grass, Kid Carlos Band, Carlos Navarrete Quartet, Pere Miró & Marc Ferrer Trio, Los Deltonos i Gaby Jogeix. En aquesta edició s'homenatjarà al guitarrista Amadeu Cases, amb la seva filla Erxart Casas al capdavant dels seus músics, amb un concert el 7 d'octubre. Els organitzadors han destacat que la proposta ha estat molt ben rebuda perquè ja que s'han exhaurit totes les entrades.

6 espais de concerts

El festival se celebrarà enguany a la Masia Can Fatjó, que acollirà fins a 250 persones i els concerts dels grups nacional; Masia Cordelles, amb un màxim de 270 persones i amb concerts de bandes i artistes internacionals; l'Amfiteatre de Can Serraperera, limitat a 250 persones de públic i amb grups catalans; Mercat de Les Fontetes, que serà l'espai que més públic acollirà amb 700 cadires; Jardí de Ca n'Ortadó, on es faran les activitats infantils, i la Biblioteca Central, on es faran actuacions per tancar les jornades de l'equipament. 

Manuel Ibarro, representant de la Comissió del Festival de Blues, ha destacat el concert d'homenatge al guitarrista Amadeu Casas. "Serà un concert molt especial", ha assegurat. Des del certamen van contactar amb la família d'Amadeu Casas per explicar-los-hi l'homenatge.

Exposicions i altres activitats 

En l’apartat d’exposicions, el Mercat Municipal de Les Fontetes acull fins al dia 20 d’octubre l'exposició fotogràfica 'Blues Visions'; la Biblioteca Central proposa 'Temps de Blues', el seu fons dedicat al blues fins al 20 d’octubre, i el fotògraf Jordi Vidal mostrarà als carrers de Cerdanyola les seves fotos fetes durant totes les edicions del Festival fins al 31 d’octubre.

Manuel Outumuro ha estat l'encarregat de crear el cartell del FIBC 2021 i presenta al Museu d’Art de Cerdanyola l’exposició fotogràfica 'Musica de Camara' fins al 30 de gener. Així mateix, l'Associació d’Artistes Plàstics de Cerdanyola del Vallès presenta 'Art & Blues Rock', una mostra de l’artista Jorge Extremera al B'Art de l'Ateneu de l'1 al 29 d’octubre.

Pel que fa als llibres es presentarà 'Cerdanyola ciutat del blues', de Joan Vizcarra i Juan Antonio Hidalgo el 30 de setembre i el 7 d’octubre serà el torn d''Aires de Tormenta', de Manuel Poy.

També s'organitzen actes pels més petits. La companyia Martingala presentarà l'espectacle infantil 'Històries del Mississipí' el 3 d'octubre i Santi Rovira presenta el 5 d'octubre l'hora del conte especial Blues amb 'Petit Blues'.

Agraïments als implicats

A la presentació també hi han acudit l'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, i el regidor de Cultura, Óscar Pons. Ambdós han dirigit paraules d'agraïment als serveis municipals i persones implicades en l'organització del festival. Cordón ha tingut un record especial als inicis del certamen, que va sorgir de la iniciativa de periodistes i col·laboradors de Cerdanyola Ràdio, molts dels quals segueixen vinculats al festival. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.