El Festival Internacional de Blues estrena espais en la seva 31a edició

El Bosc Tancat serà l’escenari principal del Festival de Blues entre el 30 de setembre i el 9 d’octubre

El 30 de setembre s’obrirà la 31a edició del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola del Vallès. Amb una cinquantena de concerts, l’edició s’estendrà fins al 9 d’octubre amb nous espais per a espectacles i tretze activitats paral·leles.

Tornada a la normalitat

El dilluns 20 de setembre es va presentar oficialment la 31a edició del Blues, que serà la primera posterior a l’inici de la pandèmia. Ja sense restriccions, no caldrà reservar entrada per assistir als concerts. “Tots els espais estaran oberts fins a límit d’aforament”, va explicar José Guillen, tècnic de Cultura de l’Ajuntament i membre de la comissió del Blues.

El Bosc Tancat, espai estrella

Enguany canvien els espais on es faran els concerts del festival. La gran novetat és l’entrada del Bosc Tancat com a punt principal del Blues amb dos escenaris on es faran els concerts més multitudinaris, incloent-t’hi els artistes internacionals.

També es faran actuacions a la plaça de l’Abat Oliba, la plaça Sant Ramon, el Mercat Municipal de Fontetes, a sales i restaurants de la ciutat, i al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona, com a iniciativa per apropar el festival a un públic més jove.

Consulta la programació sencera aquí. 

Presentació del 31è Festival Internacional de Blues de Cerdanyola a la sala Orlando Barrial del MAC. FOTO: mÓNICA GM

Presentació del 31è Festival Internacional de Blues de Cerdanyola a la sala Orlando Barrial del MAC. FOTO: mÓNICA GM

Més artistes internacionals

Siscu Campos, un dels impulsors del Blues, va destacar que el festival ha augmentat la presència d’artistes internacionals com el guitarrista, cantant i compositor britànic Martin Harley amb el seu blues i rock d’arrels; Nick Lowe, conegut productor d’artistes com Elvis Costello, o el cantant i harmonicista nord-americà Chris O’Leary, considerat l’hereu del mític Levon Helm.

També actuaran representants de la música local, com Memphis Train i The Fullmoon Shakers, així com bandes i artistes vinguts d’altres punts de Catalunya i l’Estat.

El llibre del Blues

La presentació del festival també va servir perquè sortís a la llum el llibre sobre la història del Festival de Blues, escrit per Toni Álvaro i amb imatges de fotoperiodistes com Pepe Urbano, Núria Puentes, Jordi Vidal o Juan Antonio Hidalgo. El llibre no estarà a la venda, però es podrà consultar a la Biblioteca Central i l’Ajuntament el podrà obsequiar a visitants de renom per donar a conèixer la ciutat i el festival.

Més info: Torna el Tast de Cuina Mediterrània en la seva quarta edició

Emblema de la ciutat

El regidor de Cultura, Oscar Pons, va assegurar que el Blues és “l’esdeveniment diferencial que té la ciutat” i va destacar la “bona salut” que té el festival. Per la seva banda, la regidora de Promoció Econòmica, Carme Arché, va recordar que una cinquantena de comerços s’han engrescat a col·laborar d’una forma o altra amb el Blues, i que l’inici del festival coincidirà amb el Tast de Cuina Mediterrània, on també es faran concerts.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.