El Fons Ocult del MAC revela l'obra de la il·lustradora Lola Anglada

L'exposició es podrà visitar fins al 8 de maig

La iniciativa 'El Fons Ocult' del Museu d'Art de Cerdanyola, que any rere any treu a la llum peces que habitualment no s'exposen, se centra enguany en el recull de l'obra publicada de la il·lustradora Lola Anglada, gràcies a la donació del Col·legi Montserrat. En el marc del programa d'activitats del Dia Internacional de les Dones, aquesta exposició es podrà visitar fins al 8 de maig

Il·lustracions reivindicatives

Mentre que en altres sectors el treball de les dones s'invisibilitza, el cert és que en el món de la il·lustració les dones hi són molt més presents, i el context català n’és un bon exemple.I és que tradicionalment la il·lustració s’ha considerat un art menor i formava part de l’educació femenina, segurament per la vinculació amb el món infantil, àmbit gairebé exclusiu de les dones.

Lola Anglada (1892-1984) va ser una de les dones catalanes que va encaixar en el món professional de la il·lustració, quan de fet s'havia format com a pintora. Anglada és famosa també pel seu compromís polític. Durant la Guerra Civil va treballar en publicacions infantils i va crear El més petit de tots, un conte d'ideologia antifeixista que provocarà la seva repressió durant el franquisme.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.