Gerard Quintana protagonitza el Cafè amb lletres d'octubre

Continua el cicle de sessions del Cafè amb lletres el 14 d'octubre amb 'L'home que va viure dues vegades' de Gerard Quintana

Gerard Quintana presentarà la seva obra L’home que va viure dues vegades al Cafè amb lletres d'octubre, programa que forma part del Pla Director de Lectura. L'acte serà conduït pel periodista Esteve Plantada en una sessió presencial a la Biblioteca Central de Cerdanyola i virtual a través del canal municipal a YouTube. Es farà el 14 d’octubre a partir de les 19 h i no caldrà fer reserva prèvia, encara que l'aforament serà limitat.

El llibre, guardonat pel Premi Ramon Llull 2021, és una novel·la vital que tracta les segones oportunitats, de l’amor incondicional i dels somnis que sacsegen les persones. El relat està disponible a la venda a les llibreries participants de la taula de Lletres local, l'Èfora i l'Aranya, i en préstec a la Biblioteca Central. 

L'home que va viure dues vegades

El text s'ambienta a l'Eivissa de l’any 1999. La Maria i els seus fills, l’Àngel i l’Alba, de cinc i set anys, arriben una tarda plàcida de setembre a la platja després de saber que el vol del pare, el Salvador, ha estat cancel·lat i que torna amb el darrer avió de la nit. El que passarà en aquella petita cala ho canviarà tot per sempre. Aquesta és la història del Salvador Martí, el fill que haurà de lluitar contra el destí quan rep una herència enverinada del seu pare; el noi que, avergonyit del món, trobarà ben aviat refugi a les pàgines dels llibres; el poeta que buscarà el seu reflex en les paraules de les dones i els homes que, abans que ell, van saber escriure amb bellesa i veritat el seu comiat.

Aquest viatge que viurà el Salvador, a través dels personatges que anirà trobant a cada costat del mirall, és un cant a la vida que desdibuixa les fronteres entre la realitat i la imaginació, entre les obsessions i els somnis, entre el bé i el mal, entre Déu i el Diable. El protagonista veurà com s’esborren els límits entre la vida i la mort, com dues cares de la mateixa moneda.

 

Gerard Quintana

L'autor convidat d'octubre, Gerard Quintana, va estudiar periodisme i interpretació. És conegut per ser el cantant de la banda gironina Sopa de Cabra des del 1986 i l’autor de cançons com Camins o El Far del Sud. Amb gairebé vint-i-cinc treballs discogràfics realitzats i més de dues-centes cançons i adaptacions, aquesta és la seva segona incursió en la ficció literària. Actualment exerceix de president a l’Acadèmia Catalana de la Música, i fins ara ha col·laborat en diversos mitjans radiofònics, televisius i de premsa. L’any 2019 va publicar, amb un gran èxit de crítica i públic, la novel·la Entre el cel i la terra.

Cafè amb lletres 2021

Més info: Paula Bonet i Gerard Quintana, entre els convidats de la temporada del Cafè amb lletres

Havent completat la primera sessió de setembre amb l'autora Paula Bonet, i encetant la segona sessió amb Gerard Quintana, el Cafè amb lletres 2021 arriba a l'equador. Les pròximes sessions seran el 18 de novembre i el 16 de desembre amb Rafael Vallbona i Carlota Gurt respectivament.