El GREC fa balanç dels primers set anys i ja pensa en els plans de futur

L'acte tindrà lloc el proper dissabte 26 de maig al MAC i es projectarà un documental sobre la Masia de Can Valldaura

El Grup de Recerques i Estudis de Cerdanyola (GREC) ha convocat un acte, el proper dissabte 25 de maig a les 18 h al Museu d'Art de Cerdanyola (MAC), per presentar la feina feta durant els seus primers set anys d'activitat i explicar els seus plans de futur. També es presentarà un primer inventari dels documents que custodia fins a que puguin ser dipositats al futur Arxiu Històric de Cerdanyola.

Aquests documents (uns 4.000, aproximadament) provenen en gran part arxius de Jaume Mimó i Josep Maria Cortada (Xane), però també hi formen part, ja, milers de documents aportats per famílies i entitats de Cerdanyola des de que aquesta entitat va començar a funcionar. Al darrer acte públic que el GREC va fer es va comprometre a el·laborar aquest inventari, del qual encara no es disposava, si exceptuem els documents de l'Arxiu Mimó, que anys enrere havien estat catalogats per una estudiant.

Durant l'acte s'estrenarà també un documental en vídeo sobre la Masia de Can Valldaura, realitzant conjuntament amb el Servei Local de Català de Cerdanyola, en el marc del conveni de col.laboració que les dues entitats tenen signat. Aquest documental ha estat el·laborat pel GREC que l'ha posat a disposició del Servei Local de Català, per a que aquest el pugui fer servir durant les seves activitats. Encara que en aquest moment no hi ha encara res tancat, la voluntat del GREC, segons expliquen, seria la de poder fer en un futrur més peces àudiovisuals com aquesta, que serveixin per a difondre la història i l'interior de molts edificis emblemàtics que estan tancats al públic.

Imatge del documental sobre la Masia de Can Valldaura. FOTO: GREC

Imatge del documental sobre la Masia de Can Valldaura. FOTO: GREC

 

Durant l'acte, l'entitat comentarà també com estàn avançant les converses amb l'Ajuntament de cara a poder disposar a la ciutat de l'Arxiu Històric i informarà també de la recent renovació a la Junta Directiva de l'Entitat, que ha deixat de ser presidida per Encarna Albella i ha passat a ser presidida per Juan Antonio Hidalgo.

Des del GREC, però, destaquen que aquesta junta directiva existeix exclusivament per imperatiu legal, ja que totes les decisions es prenen de forma consensuada i asambleària per part de tots els membres de l'entitat. Malgrat això, volen manifestar també públicament el seu agraïment als dos anteriors presidents, Quim Módenes, amb qui l'entitat va néixer, i Encarna Albella, que va impulsar iniciatives com la Nit de Cinema Històric de Cerdanyola, durant les Festes de Sant Martí.

Finalment, durant l'acte el GREC també informarà sobre el nou llibre que té previst presentar durant els propers mesos, seguint la línia posada en marxa amb el llibre pòstum d'Albert Lázaro que es va presentar durant les festes del 2023.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.