El GREC i el Museu d'Art de Cerdanyola recuperen l'Arxiu de la Família Recolons

La Família Recolons va ser una important nissaga industrial al segle XX i figura central de la "Cerdanyola dels Estiuejants"

El Grup de Recerques i Estudis de Cerdanyola (GREC) i el Museu d'Art de Cerdanyola (MAC) han localitzat i iniciat la recuperació del Fons Gràfic de la Família Recolons, una de les generacions industrials més importants de la Catalunya del segle XX. La família comptava amb la Torre Recolons, una de les torres més espectaculars de la “Cerdanyola Modernista” i és també una de les nissagues clau de la "Cerdanyola dels Estiuejants". Actualment, el seu arxiu està en mans de diverses branques familiars que es troben en diferents punts de Catalunya.

GREC i MAC han començat a treballar plegats per intentar recuperar el màxim volum possible de material històric relacionat amb la ciutat. En una primera fase, s'han recuperat 200 plaques fotogràfiques que fins ara es mantenien inèdites, així com tot un seguit de pel·lícules de gairebé 100 anys d'antiguitat que no només mostren detalls de la Cerdanyola de fa un segle, sinó també altres llocs de la geografia catalana. El vídeo de la Familia Recolons és una de les gravacions que ja es poden veure en el canal de YouTube Cerdanyola Videos

L'objectiu de les dues entitats és que tot aquest material estigui a disposició del poble, en format digital, durant aquest mateix any. Mentrestant, s'aniran publicant gradualment les peces que es vagin recuperant.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.