El GREC publica un llibre d'Albert Lázaro per Sant Jordi

El Grup de Recerca i Estudis de Cerdanyola llença un llibre amb les dades dels 58 cartells que Albert Lázaro va exposar fa tres anys a Cal Pintxo

El dijous 23 d'abril, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, el Grup de Recerca i Estudis de Cerdanyola (GREC) llença un llibre que recull els 58 cartells que Albert Lázaro va exposar, fa ara tres anys, a Cal Pintxo. 

En el llibre es comenten i s'exposen les dades dels cartells i que s'han pogut recuperar de les explicacions que l'historiador Miquel Sánchez i Lázaro van fer el dia que es va inaugurar l'exposició. També s'han afegit algunes dades noves que els membres del GREC han pogut esbrinar durant els últims mesos.

Mentre duri l'estat d'alarma, el llibre estarà disponible a internet. Un cop s'aixequi el confinament, els col.lectiu retirarà el document en espera de que sigui possible fer un acte de presentació de l'edició impresa.

Tant aquest llibre com els nous documents que es publiquin en el futur, "seran 100 % Made In Cerdanyola": s'imprimiran a la ciutat encara que això impliqui un petit sobrecost respecte a altres alternatives. Així, per una banda, es pretén donar suport i col.laborar amb les empreses locals i, per l'altra, fer el procés de fabricació més respectuós amb el medi ambient, el.liminant tots els transports i les
emissions de CO2 que es derivarien d'imprimir aquest llibre. 

 

Nous projectes

El GREC anuncia també la seva intenció d'editar enguany dos nous treballs: un, també, amb Albert Lázaro i l'altre, una monografia dedicada a Cal Ramonet en la qual treballen conjuntament amb la Família Albiñana.

"D'aquest històric local de restauració, famós per mèrits propis, que va estar en funcionament a Cerdanyola més de 100 anys, van sorgir diverses iniciatives culturals que van marcar profundament la vida cultural de la ciutat".

A més, l'actual crisi provocada pel coronavirus ha fet que els membres del Grup de Recerques i Estudis de Cerdanyola hagin modificat el programa d'activitats que tenien previst per aquest 2020.

Si, tal com havien anunciat, aquest any volien organitzar dues o tres exposicions dels documents recollits durant els seus dos primers anys d'activitat, "sembla clar que aquest any no és el millor moment per organitzar exposicions", expliquen. Se centraran, doncs, en posar ordre en el seu arxiu online i en intentar publicar els dos projectes amb els quals ja estan treballant.