El GREC publica un nou llibre en homenatge a la premsa local

Es tracta d'un recull de 200 pàgines de totes les portades periodístiques de pagament entre el 1931 i el 2002

El GREC ha anunciat la publicació del seu segon llibre "90 anys de premsa local a Cerdanyola" i que veurà la llum per Sant Jordi. Es tracta d'un recull de totes les portades periodístiques publicades a la ciutat entre els anys 1931, quan es publica a la ciutat la primera revista local i l'any 2002, quan surt al carrer el darrer exemplar d'una publicació local de pagament.

El llibre fa també una breu ressenya històrica de cadascuna de les capçaleres i dels seus fundadors, així com un homenatge a la premsa local que avui en dia ens continua informant de tot el que succeeix a la ciutat, encara que sota un altre format, el de premsa gratuïta. 

 

L'entitat explica que, per fer aquest llibre, han escollit la premsa de pagament perquè publicar les portades de la premsa
gratuïta seria inassumible pel seu volum elevat i perquè la premsa de pagament és, per ells, un fenomen històric. "Dubtem molt que a Cerdanyola hi torni a existir una publicació per la qual la gent s'acosti a pagar a un punt de venda. Els vents del temps bufen en una altra direcció", diuen. 

El llibre es podrà llegir online, de forma totalment gratuïta, i també es podrà comprar en edició impresa, gràcies a l'acord de col.laboració establert amb la imprenta MUR, de Cerdanyola.