El Grup de Recerques i Estudis de Cerdanyola ‘reedita’ tota la discografia de Marinada

L’entitat cultural ha realitzat un ebook amb la història d’aquest grup musical d’havaneres

El 24 de desembre, el Grup de Recerques i Estudis de Cerdanyola (GREC) 'reeditarà' tota la discografia de Marinada realitzant un ebook de l'equip musical que, segons els especialistes de l’època, va arribar a ser qualificat com el segon millor grup de Catalunya i el millor de la província de Barcelona. L'entitat cultural farà un regal nadalenc mitjançant les xarxes socials i Internet a tots els interessats en recuperar la discografia i la història del grup d'havaneres Marinada, que durant tants anys va ser una figura especialment activa a la vida cultural de Cerdanyola, així com una de les formacions d'havaneres més importants de tot el país.

Actius durant gairebé dues dècades, Marinada s’ubicava al voltant de dos veïns de Cerdanyola, els germans Josep i Francesc Prat, i la seva columna vertebral estava completada per Tito Corona i Josep Pont. A més d'aquests quatre músics, van formar part del grup altres components en diversos moments. El grup va fer centenars d'actuacions i va enregistrar un bon nombre de ‘cassettes’ i CDs que actualment estan descatalogats. Per poder comptar amb un arxiu cultural de la ciutat, el GREC ha enregistrat totes les cançons d’aquest grup musical, així com la realització d’un ebook recuperant la seva història, el qual es podrà descarregar a partir de la data esmentada a la web de l’entitat.

Aquest obsequi ha estat possible gràcies a la generositat de Josep Prat, principal impulsor i 'alma mater' del grup, que ha obert els seus arxius al GREC. A l'ebook no només es parla de Marinada sinó que també es fa referència a història de Cerdanyola. A més a més, en el llibre virtual s'explica com els Prat arriben al poble a començaments dels anys 60 per ajudar a posar en marxa la fàbrica de ceràmica que Ramon Sugrañes estava a punt d'inaugurar a Cerdanyola. També es fa un petit repàs a altres detalls de la història local com el paper del Casal Parroquial i els seus 'Espectacles Multicolor', que van marcar tota una època.

Marinada també va impulsar, durant més de 20 anys, la cantada d'havaneres que es va convertir en un dels punts forts de la programació cultural estiuenca a Cerdanyola.

En aquests moments, el GREC estudia la possibilitat d'editar, durant els primers mesos de l'any vinent, una versió ampliada i millorada d'aquest ebook en format físic. Es tracta d'un projecte que encara s'ha d'acabar de concretar i que en gran part dependrà de poder millorar els continguts que aquesta primera edició ja posen a l'abast de tothom.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.