Un homenatge teatral a Rubianes nascut de l'admiració d'un jove cerdanyolenc

L'obra Solamente una vez más d'Isaac Alonso es representarà el 31 de març al Teatre Ateneu

Les frases enginyoses de Pepe Rubianes es tornaran a escoltar en un teatre, aquest cop al Teatre Ateneu de Cerdanyola del Vallès. L'actor cerdanyolenc Isaac Alonso és l'impulsor i el coprotagonista de Solamente una vez más, un homenatge a Rubianes que, el 31 de març a les 20 h, recuperarà els grans moments que va oferir l'actor català.

Un referent intergeneracional

Isaac Alonso admira a Pepe Rubianes, però mai el va veure actuar en directe. De fet, quan Rubianes va morir l'any 2009, Alonso tenia només sis anys. "Per a mi és referent, ídol i mestre de vida i treball", assegura el cerdanyolenc, qui va descobrir la figura de Rubianes a través dels espectacles enregistrats i dels llibres que s'han publicat sobre ell. "Aquest homenatge és un agraïment pel que Rubianes significa per a mi", afirma Alonso.

L'obra serà una conversa entre Alonso i Rubianes. A través de les paraules, vol fer recordar el públic els millors moments de Rubianes i descobrir-los per a qui encara no els conegui.

Isaac Alonso en un assaig de l'obra. FOTO: Cedida

Isaac Alonso en un assaig de l'obra. FOTO: CedidaPer a l'actor cerdanyolenc de 20 anys, aquest és el seu debut amb un espectacle escrit i protagonitzat per ell mateix. A Cerdanyola també ha fet contacontes i espectacles a l'institut. De fet, Alonso ja ha redescobert altres referents dels escenaris catalans com TricicleEugenio a través de muntatges a l'institut. Tot i que aquesta és la primera obra que presenta a un teatre com l'Ateneu, té previst fer-ne més a través de l'associació de teatre El calder encantat. "La idea és fer els espectacles que ens agradin i portar-los arreu", destaca el cerdanyolenc.

Alonso treballa les seves creacions teatrals a través de l'aprenentatge autodidacta i amb l'observació de moltes obres. Ara, compta amb un dels referents teatrals a la ciutat com a ajudant en la direcció, en Carlos Soler, director de l'Aula de Teatre de l'Ateneu. "A 28 dies de l'estrena, em va dir que havia de refer el 90% de l'obra", diu rient Isaac Alonso. "Em vaig tancar dos dies a escriure i vaig presentar-li la nova proposta i ja vaig començar a assajar", assenyala el cerdanyolenc, qui assegura que el seu somni seria viure del teatre.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.