L'humor freak i l'animació triomfen al 24è Fantosfreak

El festival cerdanyolenc tanca una nova edició multitudinària

El 24è Fantosfreak, el Festival Internacional de Curtmetratges Fantàstics i Freaks de Cerdanyola, ha tancat com una nova edició multitudinària omplint el Parc del Turonet i estrenant la pantalla més gran de la història del festival. La nit del 21 de juliol s’han entregat els guardons i les mencions especials. El primer premi ha estat per al curt procedent d’Estats Units, We forgot about the zombies.

El Fantosfreak continua creixent

Arran del canvi d’ubicació de la pantalla fa dos anys, el festival ha continuat creixent en públic i a les cadires de l’esplanada s’han sumat les tovalloles a la gespa i la gent asseguda al terra per veure els curtmetratges. Tota la setmana, les projeccions han estat precedides per actuacions musicals, i aquest divendres s'ha fet l'espectacle Impro Horror Show.

Durant l'última sessió, el festival també ha deixat espai per a la producció local. Així, la cerdanyolenca Laura Gracia ha estrenat el curt Red, inspirat en una situació de la directora alb el sunambulisme. A més a més, l’equip del Fantosfreak ha presentat el trailer del llarmetratge Emerge, rodat íntegrament a Cerdanyola i dirigit i protagonitzat per Rafa Dengrà, director del festival.

Membres del Fantosfreak presenten el curt Red, de Laura Gracia, i el film Emerge, de Rafa Dengrà. FOTO: Mónica GM

Membres del Fantosfreak presenten el curt Red, de Laura Gracia, i el film Emerge, de Rafa Dengrà. FOTO: Mónica GM

Els primers premis

El Fantosfreak ha declarat guanyador del primer premi del festival el curt We Forgot About The Zombies dirigit per Chris McInroy i procedent d’Estats Units. La producció explica, entre l'horror i l'humor, la situació que viuen dos homes que s'amaguen dels zombies i troben una vacuna. McInroy és un vell conegut del Fantosfreak. L'any 2018 va guanyar el segon premi amb el curt We summoned a demon, i l'any 2017 va rebre la menció Pepito de Oro a la millor mort per Death Metal.

Públic de l'última nit del 24è Fantosfreak. FOTO: Mónica GM

Públic de l'última nit del 24è Fantosfreak. FOTO: Mónica GM

 

El segon premi ha estat per a la producció espanyola Heleno dirigida per Mikel Arraiz que mostra les vivències d’una parella i l’inquietant sonambulisme de la dona. El tercer premi ha estat per al curt d'animació Phonorama, dirigit per Alex Rey. Una producció espanyola que narra el que pot ser una història de terror: una trucada comercial d’una companyia de telèfon que acaba d’una forma inesperada.

El curtmetratge d'animació gore El Padrastro, dirigit per José Casas, ha rebut el Premi Garmanbozia a través d'una producció que mostra la lluita entre un home, el seu narcicisme i un padastre. El premi del públic -escollit entre les votacions dels assistents al festival- ha estat per a un altre curt d'animació: Sandwich Cat dirigit per David Fidalgo (Espanya). El curt planteja: què passaria si els extraterrestres es fixen en la vida d'un jove de La Corunya per decidir si eliminen o no els humans?

Mencions especials

Malgrat no aporten un guardó econòmic a les produccions, el públic ha aplaudit les mencions escollides. 

  • PREMI “PEPITO DE ORO” A LA MILLOR MORT: Vulvine Reine d’Extase dirigit per Andre, Bahamou, Chieh Chang, Guyot, Yanko procedent de França.
  • PREMI “CHARLIE” A LA CRIATURA MÉS ENTRANYABLE: Sandwich Cat dirigit per David Fidalgo procedent d’Espanya.
  • PREMI “GAGCI” AL MILLOR GAG: Superjodidos dirigit per Gastón Haag procedent d’Espanya.
  • PREMI “AVESTRUZ” AL MILLOR ENSURT: Étreinte (Embrace) dirigit per Axel Zeltser procedent de França.
  • PREMI “PTERODÁCTILO” AL MILLOR CRIT: Alumbramiento dirigit per Imanol Ortiz López procedent d’Espanya.
  • PREMI “YA SE SABE O ES SOSPECHOSO” A LA MILLOR FRASE: Sandwich Cat dirigit per David Fidalgo procedent d’Espanya.
  • MENCIÓ ESPECIAL DEL JURAT: Power Signal dirigit per Oscar Boyson procedent d’Estats Units.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.