El Dia Internacional de les Dones també arriba al Museu Ca n'Oliver durant el mes de març

El Museu d’Història de Cerdanyola se suma a la celebració del programa del Dia Internacional de les Dones amb diverses activitats

El Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver proposa diverses activitats dins del programa del 8 de març, dedicat al Dia Internacional de les Dones. Es tracta de dues exposicions, que es podran veure al llarg del mes de març i diverses activitats al poblat de Ca n'Oliver i a l'església de Sant Iscle.

Exposicions

Somhistòria: l'altra cara de la Història

Es tracta d’una mostra que presenta una selecció de dones de diferents àmbits professionals de les que se n'ha conservat la memòria en un món plenament masculí. Elles són una petita mostra de les milers de dones excepcionals de les quals no n'ha quedat cap rastre.

Organitzada per el CRAC i l’Ajuntament de Cerdanyola (Regidoria de Polítiques d'Igualtat i Museu d'Història de Cerdanyola del Vallès).

El camp de concentració per a Dones de Ravensbrück

L’exposició s'endinsa en el món dels camps nazis de dones a través de la biografia d'un conjunt de republicanes espanyoles i catalanes que hi van anar a parar, com la reconeguda Neus Català. Per Ravensbrück hi van passar més de 123.000 dones de 40 nacionalitats diferents.

Produïda per l'Amical de Ravensbrück, l'exposició té com a objectiu treballar a favor de la conservació de la memòria de les dones, homes i criatures que van patir aquest captiveri, però, sobretot, per a la preservació d'un marc democràtic que faci impossible que fets com els camps de concentració i d'extermini es tornin a repetir.

L’exposició temporal amb les dues mostres citades contemplen visites guiades. La primera es va fer el dijous dia 11 de març i també se’n duran a terme els propers dijous 18 i 25 i dissabtes 20 i 27 de març. L’activitat és gratuïta i per a majors de 12 anys. Per participar-hi cal inscriure’s prèviament al 93 580 45 00 o [email protected]  ja que l’aforament és limitat.

També es pot visitar lliurement l’exposició, sense inscripció, en l’horari del Museu.

  • Dijous i divendres de 16:30 a 20:30h.
  • Dissabtes de 11 a 14:30 i de 16:30 a 20h
  • Diumenges de 10:30 a 14:30h

 

Més activitats

El desenvolupament de totes les activitats estarà subjecte a la normativa vigent en matèria sanitària i serà sempre obligatori l'ús de mascareta, el distanciament i la higiene de mans.

Acció en lila

El Museu de Ca n'Oliver proposa fer una penjada de cintes de color lila a la barana de la terrassa durant el cap de setmana. Que el vent les voleï i es vegin arreu per recordar les dones que han patit violència masclista i a les que lluiten per eradicar aquesta xacra.

L’Acció en lila es farà el dissabte 6 i diumenge 7 de març. Organitzen: CRAC i Ajuntament (Museu d’Història de Cerdanyola).

 

Les dones d'un poblat ibèric laietà

El diumenge 7 de març es farà una jornada de portes obertes al Museu i visita guiada al Poblat Ibèric de Ca n'Oliver per descobrir com era la vida quotidiana de les dones fa més de 2.000 anys.

Es tracta d’una activitat gratuïta per majors de 8 anys amb inscripció prèvia al 935 804 500.

L’horari serà de 10.30 a 14.30 h i la jornada de portes obertes i visita a les 12 h.

Cerdanyola, terra d'iberes

El 14 de març i a les 12 h es farà una visita guiada a l'exposició permanent del Museu de Ca n'Oliver i als espais domèstics del poblat per descobrir el paper de les dones en la societat ibèrica.

Activitats gratuïtes amb l'entrada per a majors de 10 anys amb inscripció prèvia al 935 804 500.

Sant Iscle una parròquia medieval

Visita guiada a l'església romànica de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes que se centrarà en les dones de les comunitats pageses medievals i el seu paper a l'església. Activitat per a majors de 10 anys. Cal inscripció prèvia al 935 804 500.

L’activitat es farà el diumenge 14 de març, a les 12 h.

Egípcies, grecoromanes i iberes

Taller de creació de cartells reivindicatius sobre els drets de les dones en època ibèrica i al món clàssic per manifestar-nos a l'àgora o al fòrum. Per a majors de 12 anys. Cal inscripció prèvia al 935 804 500. El taller es farà el diumenge 21 de març, a les 11.30 h.

L’activitat es farà al Museu de Ca n’Oliver. Organitzen: CRAC i Ajuntament (Museu d’Història de Cerdanyola).