Ja són a la venda les entrades de la 13a edició del FIT de Bambalina

El Festival Internacional de Teatre Infantil i Juvenil es farà els dies 22, 23 i 24 de setembre

Bambalina celebrarà un nou Festival Internacional de Teatre Infantil i Juvenil el cap de setmana del 22 al 24 de setembre amb un cartell d'activitats innovador i que vol arribar a tots els públics. Es faran al voltant de 22 espectacles d'una quinzena de companyies repartits en 3 espais: el Museu d'Art de Cerdanyola, el Teatre Ateneu i la plaça Abat Oliba, a més d'espectacles itinerants. Les entrades dels espectacles no gratuïts ja es poden comprar al web de Bambalina, a 5 € per a infants entre 3 i 12 anys i a 7 € pels majors de 12. Els infants entre 0 i 3 anys no paguen entrada. 

Bambalina i l'Ajuntament presenten la programació del 13è FIT. FOTO: Nora Muñoz Otero

Bambalina i l'Ajuntament presenten la programació del 13è FIT. FOTO: Nora Muñoz Otero


La programació inclou espectacles de titelles, de dansa amb projeccions, de circ, cavallets, entre d'altres. "És un ventall molt ampli perquè la gent pugui descobrir noves maneres d’art, el nostre objectiu normalment”, va explicar la presidenta de l'entitat, Elvi Vila, dimecres en roda de premsa. Es farà un espectacle inaugural divendres, i les actuacions, les zones de joc i les cercaviles ompliran Cerdanyola de teatre dissabte i diumenge entre les 11 i les 19.30 h.  Tot i que molts espectacles seran simultanis, l'organització ha volgut repetir alguns en la programació perquè qui vulgui pugui fer el recorregut complet. 

Un FIT per a tothom

Bambalina remarca que l'edició d'enguany ha estat especialment pensada perquè agradi a tots els públics. Així, s'incorporen novetats com La residència dels contes macabres de la companyia El Sidral, una experiència sensorial de temàtica de por que es farà a la sala 6 de l'Ateneu. Es tracta d'un recorregut d'un quart d'hora de durada inspirat en els universos d’Edgar Allan Poe, on s'explicarà una història que prendrà forma de conte en el transcurs de l'activitat. 

El Sidral porta al 13è FIT 'La residència dels contes macabres'. FOTO: cia El Sidral

El Sidral porta al 13è FIT 'La residència dels contes macabres'. FOTO: cia El Sidral


Una atracció estrella del FIT són les cercaviles, que enguany repeteixen en format XL. Destaquen sobretot el 'De Peluix' (cia. Efímer) de 4 metres d'alçada o la 'Xatarrina' (cia. Matito) de 2,5 metres de fusta. 

El cartell promocional de la 13a edició incorpora una il·lustració després de dos anys sense fer aquesta iniciativa. La il·lustradora és l'Alba Garcia, que ha buscat fer una barreja de diferents aspectes del teatre. "Esperem que siguin personatges entranyables que acompanyin els nostres espectadors", afegeix Vila.

Dansa i efectes visuals en l'espectacle inaugural

Divendres 22 de setembre, el FIT arrencarà a les 20 h amb l'espectacle inaugural 'BLOWING', de Múcab Dance & Toni Mira, un espectacle visual, poètic i innovador, on la dansa, la música en directe i la tecnologia conviden a volar pel món màgic dels desitjos. "Volem que cridi a tota la família, és un espectacle per a totes les edats", assegura Vila. 


La resta de la programació estarà carregada de titelles, malabars, experimentacions sensorials i espectacles de 'clown'. La meitat dels espectacles serà de pagament, aquells que es realitzin al Teatre Ateneu o al MAC. L'organització recorda que el teatre al museu està destinat per al públic infantil, en tractar-se d'una sala més recollida i a mida petita. 

La feina dels voluntaris

Durant la roda de premsa de presentació del programa, la presidenta de l'entitat, Elvi Vila, va voler fer un reclam als cerdanyolencs a participar en l'organització: "Som un grup de voluntàries i volem fer una crida a participar en la mesura que es pugui, perquè hi ha molta feina".

Per la seva part, el també present alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, va voler agrair a Bambalina els 40 anys de feina per portar una "oferta cultural i transversal per a tots els públics, cosa que defensem com a govern municipal", a més d'encoratjar tothom a assistir al FIT. El regidor de cultura, David González, va destacar que "Cerdanyola és una ciutat organitzadora de festivals" i esdeveniments com el FIT consoliden aquest caràcter. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.