Jardins i boscos de Cerdanyola acullen el Bo Festival d'art contemporani

El festival es farà entre el 20 i el 22 d'octubre a diferents espais de la ciutat

Diferents espais de Cerdanyola del Vallès seran escenari de la primera edició del BoFestival, un esdeveniment que aglutina propostes artístiques contemporànies de teatre, música, circ i altres branques. El festival es farà entre el 20 i el 22 d'octubre i l’entrada a totes les activitats que ofereix el BoFestival és lliure.

El BoFestival es es presenta com una experiència cultural d’arts vives en un format itinerant pel Vallès Occidental que permet al públic descobrir creacions artístiques contemporànies. En aquesta primera edició, s'utilitzaran espais de Cerdanyola com els jardins de Ca n'Ortadó o els boscos de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). 

En aquesta edició, el festival compta amb la participació d’artistes que presentaran propostes amb l’objectiu de fomentar encreuaments de llenguatges artístics i provocar petites contaminacions artístiques entre diferents disciplines. "La idea és que públic i artista es fusionin en un mateix espai on arrelar la creativitat i fer accessible la creació contemporània de proximitat i qualitat", explica l'Ajuntament de Cerdanyola.

 

Espectacles i passejades artístiques

El tret de sortida del BoFestival és dijous 20 d’octubre a les 20.30 h amb una versió concert de l’espectacle A Vore al jardí de Ca n’Ortadó. Un espectacle, guanyador del premi Butxaca a Millor espectacle de dansa 2018, que confronta i integra llenguatges aparentment distanciats com la música electrònica i dansa contemporània amb jotes i instruments tradicionals.

El dissabte 22, de 10.30 a 14.30 h, el públic està convidat a fer una passejada creativa dins els boscos de la UAB acompanyada per Magí Serra on trobarà accions culturals de dansa, música i circ de reconeguts artistes de l’escena catalana com a Joan CatalàLaia SantanachAdrià Vega i Marina PravkinaSibyla Riegle i Santi Careta i Quim Girón i Moon Ribas. Algunes de les peces que presentaran han estat creades per l’espai on es desenvoluparan i d’altres tenen un recorregut contrastat. Finalitzaran aquesta passejada amb un vermut popular, pel que es requereix reserva prèvia escrivint al correu festival@bofestival.cat.

A més de les experiències artístiques, el BoFestival proposa el divendres 21 d’octubre trobades de pensament amb col·laboradores de la UAB al voltant de la creació contemporània, la natura i la sostenibilitat, així com l'acció social des d’una mirada creativa crítica, transversal i inclusiva. 

L'organització indica que disposarà d’un nombre limitat de cadiretes per aquelles persones que ho puguin necessitar, i recomana portar calçat còmode, aigua i alguna cosa de menjar per picar.

Sostenibilitat

El Festival, que col·labora amb l’Ajuntament de Cerdanyola i la UAB, vol esdevenir una trobada amb el públic tot presentant una experiència artística singular i propera. Des de l’organització s’espera que el festival tingui una bona acollida per part del públic, ja que ofereix una gran qualitat artística que suma activitats culturals originals a l’oferta del Vallès.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.