Jordi Amat presenta "El fill del xofer" al Cafè amb Lletres de febrer

Es farà virtualment, el 18 de febrer, a partir de les 19 h a través del perfil municipal a Instagram

Jordi Amat presenta, aquest febrer, la seva obra "El fill del xofer" en una nova sessió virtual del Cafè amb Lletres. Es farà el 18 de febrer a partir de les 19 h a través del perfil municipal a Instagram

Arran de la figura fosca i perversa d’Alfons Quintà, periodista, advocat, oficial de la Marina Mercant i jutge, que el 19 de desembre de 2016 va assassinar la seva dona i després es va suïcidar amb una escopeta de caça, Jordi Amat, fa una reflexió sobre el poder en forma de narració. 

Darrere d’una carrera periodística fulgurant (que transcorre per la direcció de TV3 o les tertúlies d’Intereconomía) s’oculta una trajectòria fosca plena de xantatges, persecucions sexuals, abusos d’autoritat i tripijocs diversos, que mostra com funcionen les clavegueres del poder a Catalunya: un relat magistral de periodisme testimonial. 

Joan Burdeus acompanyarà Jordi Amat en la sessió del Cafè amb lletres. 

Portada del llibre "El fill del xofer"

L'autor

Jordi Amat és un filòleg i escriptor català. Ha publicat, entre d’altres, les biografies de Ramon Trias Fargas o Josep Maria Vilaseca Marcet i ha escrit els assaigs Las voces del diálogo, El llarg procés i La primavera de Múnich.

 

També ha editat diversos clàssics de la prosa hispànica de no-ficció (de Cela a Gaziel, de Pla a Ridruejo) i ha guanyat alguns dels principals premis d'assaig de la literatura catalana i espanyola. Col·labora al diari La Vanguardia, tant a les pàgines d’Opinió com al suplement Cultura/S.

Properes sessions del Cafè amb Lletres

El dijous 18 de març, Juana Dolores Romero parlarà amb Esteve Plantada de "Bijuteria", 56è Premi Amadeu Oller.

El dijous 15 d'abril, Víctor García Tur xerrarà amb Jordi Nopca de "L'aigua que vols, obra guardonada amb el 61è premi Sant Jordi de novel·la". 

El dijous 20 de maig, Núria Esponellà conversarà amb Jordi Milian (Illa de Llibres) sobre "Ànima de Tramuntana", Premi Prudenci Betrana 2020.