Juana Dolores Romero presenta "Bijuteria" al Cafè amb Lletres de març

Es farà el 18 de març a partir de les 19 h de manera virtual

Juana Dolores Romero Casanova presenta, aquest març, la seva obra "Bijuteria" en una nova sessió virtual del Cafè amb Lletres. Es farà el 18 de març a partir de les 19 h a través del perfil municipal a Instagram.

Una nit tornant de festa, la hiperconsciència de la pròpia condició de mortal travessà Juana Dolores Romero Casanova, que començà a escriure poemes. "A Bijuteria supero el pànic de morir perquè l’enamorament és més poderós que el destí de classe, de gènere, de sexe, de morir-se", explica l'autora. 

Juana Dolores Romero Casanova és filla d’immigrants andalusos a Catalunya. Va estudiar interpretació a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de l’Institut del Teatre i, posteriorment, literaris a la Universitat de Barcelona. És fundadora i coordinadora del projecte cibernètic @Hybris.viral on, juntament amb l’artista Sandy Moldavia, desenvolupa pràctiques curatorials.

La seva obra està travessada per la investigació de les poètiques de l’acció i les performativitats del discurs a través de la tensió entre les ideologies i la bellesa. Ha dirigit, interpretat i escrit #JUANADOLORES # * massa diva per a un moviment assembleari * (2019) i * HIT ME IF I’M PRETTY * o "Vladimir Maiakovski es va suïcidar per amor "(2020). També reflexiona sobre els límits del vídeo i la poesia, com es pot apreciar a la seva última peça audiovisual "Limpieza".

Esteve Plantada acompanyarà Juana Dolores Romero Casanova en la sessió del Cafè amb lletres. Aquesta sessió s’emmarca en els actes de commemoració del Dia Mundial de la Poesia, celebrat el 21 de març, i en el programa d’actes del Dia Internacional de les Dones. 

 

Propers Cafè amb Lletres

Dijous 15 d'abril

Víctor García Tur xerrarà amb Jordi Nopca de "L'aigua que vols", obra guardonada amb el 61è premi Sant Jordi de novel·la.

Dijous 20 de maig

Núria Esponellà conversarà amb Jordi Milian (Illa de Llibres) sobre "Ànima de Tramuntana", Premi Prudenci Betrana 2020.