El lema 'Qui és qui a la societat ibèrica' inspira el XXIII Cap de Setmana Ibèric

El Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver acollirà novament la festa de la cultura ibèrica de la Ruta dels Ibers, el Cap de Setmana Ibèric, el 7 i 8 d’octubre

El Cap de Setmana Ibèric 2023 se centrarà en la societat ibèrica i els diferents grups que la componen: pagesia, aristocràcia, teixidores, ferrers...  Així doncs, totes les activitats organitzades pels jaciments que integren la Ruta dels Ibers giraran al voltant del lema 'Qui és qui a la societat ibèrica'. Es tracta d’un projecte de turisme cultural que integra els principals jaciments arqueològics de Catalunya d’aquesta època i que promou el Museu d’Arqueologia de Catalunya.

Amb aquesta finalitat, el Museu d’Història de Cerdanyola i el Col·lectiu de Recerques Arqueològiques de Cerdanyola proposen per als dies 7 i 8 d’octubre tot un seguit d’activitats que han estat pensades i dissenyades perquè tothom gaudeixi lúdicament d’un dels poblats ibers més destacats de Catalunya, centre d’investigació de cultura ibèrica. Totes les propostes són gratuïtes i no cal inscripció prèvia per participar-hi.

Durant el cap de setmana, el Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver oferirà una jornada de portes obertes. A més, el dissabte hi haurà dues visites guiades, una d'elles teatralitzada. El diumenge al matí hi haurà tallers per als més petits i la tradicional salutació amb miralls amb el poblat Puig Castellar de Santa Coloma de Gramenet.

Les activitats programades es faran al Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver i hi participaran les entitats Afocer, La Constància Factoria Cultural Bambalina. A continuació podeu consultar totes les activitats. 

 

Programa d'activitats

 

Dissabte 7 d’octubre

D'11 a 14 h i de 16:30 a 20 h
Jornada de portes obertes al Museu i Poblat ibèric de Ca n’Oliver

12 h
Ca n’Oliver, un poblat iber laietà. Visita guiada al museu, al poblat i als edificis reconstruïts

17 h
En Bilos i la Betinin són aristòcrates. Visita teatralitzada al jaciment. Activitat per a majors de 8 anys

 

Diumenge 8 d’octubre

De 10:30 a 14:30 h
Jornada de portes obertes al Museu i al Poblat i al Poblat Ibèric de Ca n’Oliver

D'11 a 14 h
Tota la gent del poble. Conjunt de tallers plantejats com un recorregut per la vida quotidiana dels seus habitants que s’adrecen, principalment, al públic familiar amb infants fins a dotze anys. Les nenes i els nens tindran un carnet d’activitats i quan les hagin fet totes podran recollir l’obsequi de la Ruta dels Ibers. Els tallers són:

  • Les olors del camp i de la casa
  • Les teixidores fan bon lli
  • Joc i joguines de l’antiguitat
  • La imatge dels poder

 

11:45, 12:45 i 13:45 h
Els poblats laietans se saluden. Salutació fent servir miralls amb el Poblat Ibèric Puig Castellar de Santa Coloma de Gramenet

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.