Literatura i art s'uneixen en els primers Premis Marcela

Es tracta d'un projecte educatiu de l'Institut Gorgs amb col·laboració amb el MAC

El passat dimecres 24 de maig es va celebrar l’acte d’entrega de la 1a edició dels Premis Marcela. D'aquesta manera es va posar punt i final a un projecte educatiu de literatura i art, fruit de la col·laboració entre l’Institut Gorgs i el Museu d’Art de Cerdanyola. Els Premis Marcela tenen l'objectiu de reconèixer l’esforç i la creativitat de tot l’alumnat que ha participat en aquest projecte i que ha unit la literatura i l'art.

Durant la gala es va premiar una il·lustració i una narració de cada curs de l’ESO, que van ser seleccionats de manera anònima per un jurat format per professorat, alumnat i famílies. De 1r d’ESO, les alumnes premiades, d’il·lustració i narrativa respectivament, van ser Sunkai Zhu i Marleen Fierens Galván; de 2n, Diana Mireia Robayo i Naiara Gallardo; de 3r, Ariadna Martínez Beltrán i Jana Moral Arenas; i de 4t, Luca Gallardo Fresco i Jan Fierens Galván.

El projecte

Aquest projecte neix des del Departament de Llengua i Literatura Castellanes de l’Institut Gorgs, amb Carmen Alcolea al capdavant, amb l’objectiu promoure la creació literària i artística a l’ESO, prenent com a referència el personatge quixotesc de la pastora Marcela, tot un referent feminista.

Així, l’Institut Gorgs ha buscat la complicitat del Museu d’Art per desenvolupar tot aquest procés. Durant tota una setmana de març, cada curs va treballar des del museu al voltant d’una peça. Aquestes peces es van triar entre el professorat i l’equip del museu per les seves possibilitats narratives i l’adequació a cada nivell.

Els alumnes de 1r d'ESO han treballat al voltant del Tríptic de les Dames de Cerdanyola; els de 2n, amb “Figura d’esquenes” de Lola Anglada; els de 3r, amb el “Nu del blau” de Josep Viladomat i els de 4t, amb el “Cap de Quixot” signat per Ismael Smith i molt apropiat per la seva evident relació amb la literatura castellana.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.