La Llibreria Éfora diu adéu al local del Passeig Cordelles en una emotiva festa de comiat

La llibreria cerdanyolenca obrirà en un nou espai de la ciutat a finals del mes d'abril

Després de vuit anys al passeig Cordelles número 18, la Llibreria Éfora ha dit adéu al local que l'ha vist créixer al centre de Cerdanyola, per a traslladar-se ara a una nova ubicació de la ciutat. Per a acomiadar-se, però, ho ha fet per la porta gran, amb una festa literària amb l'autor de ciència-ficció Ian Watson i la traductora de "Joc de Trons", entre d'altres, Cristina Macia com a convidats especials. 

La vetllada va servir per acomiadar de manera emotiva els últims vuit anys de la llibreria, però també per a presentar la nova novel·la de ciència ficció 'El monstruo, la sirena y el doctor Menguele', de l'escriptor britànic, Ian Watson. 

 

Una història monstruosa

Watson, acompanyat de la seva dona i traductora del llibre al castellà, Cristina Macia, va explicar com es va inspirar per a escriure la seva nova novel·la: a partir del llibre "Infierno verde", el qual va llegir en la seva joventut. La història de 'El monstruo, la sirena y el doctor Menguele' es desenvolupa a partir del moment que Viktor Frankenstein crea una nòvia per al seu monstre amb la matèria primera d'una sirena. Llavors és quan el doctor Mengele, conegut pels seus experiments a Auschwitz, decideix capturar-los a la selva del Paraguay per a fer-ne experiments entre ells.

Als seus 80 anys, i entre bromes, l'escriptor establert a Asturies, va explicar com és el seu procés de creació: "L'important no es escriure moltes paraules sino reescriure moltes vegades", va afirmar. Watson també va avançar que la seva pròxima novel·la, que està previst que es publiqui a l'agost, tractarà sobre les aventures d'una màquina del temps xinesa ubicada a un hotel de la ciutat anglesa d'Oxford. 

D'altra banda, Cristina Macia va explicar que fer la traducció de "Joc de Trons" al castellà ha sigut una de les millors experiències de la seva vida. La traductora també va comentar, entre bromes, que les traduccions dels llibres del seu marit els hi ha costat "més d'una discusió". 

 

Agraiment per aquests vuit anys

Per acabar, la propietària de la Llibreria Éfora, Nieves Collado, va agrair "a tothom qui ha fet possible aquests vuit anys de la llibreria" i va indicar que "ha sigut un somni estar entre vosaltres durant tot aquest temps". Per acabar, va afegir que "és tota una declaració d'intencions tancar aquesta etapa amb un escriptor de ciència ficció" i va avançar que el nou local de la llibreria estaria obert a finals del mes d'abril. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.